Hava Durumu

Kızılay maskesi Bangladeş'te

MYNMAR 2017 yılında gerçekleşen katliamdan kaçan yüz binlerce Rohingyalı mülteci komşu ülke olan Bangladeş'e sığınmış, mülteciler Cox's Bazar'da bulunan kamplara yerleştirilmişti. Yaklaşık 850 bin mültecinin bulunduğu kamplarda mültecilere gıda, sağlık ve barınma gibi çeşitli konularda destek veren Türk Kızılay'ı bu kez koronavirüse yönelik bir projeyi uygulamaya soktu. Yaklaşık 650 mülteci ailenin kaldığı "Kızılay Köyü'nde" mayıs ayında küçük bir dikiş atölyesi kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2020 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2020 08:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kızılay maskesi Bangladeş'te

Türk Kızılay'ı Bangladeş Delegasyon Başkanlığı'nca açılan atölyeye katılan 14 Rohingyalı gönüllüye önce dikiş eğitimi verildi. Daha sonra maske üretimi için kumaş temin edildi. İki vardiya şeklinde çalışan gönüllüler aradan geçen süre zarfında 15 bin adet maske üretti. Maskeler yerel dilde hazırlanan kullanım broşürleriyle birlikte kampta bulunan mültecilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

VİRÜSE KARŞI BİLGİLENDİRME

Proje kapsamında maske üreten gönüllülere ekonomik destek de verildiğini söyleyen Türk Kızılay'ı Bangladeş Delegasyon Başkanı Bora Tümer, "Mültecilere koronavirüsten korunma yöntemleri hakkında bilgi verip hijyen malzemeleri dağıtıyoruz. Mülteci kampındaki Kızılay Köyü'nde Kızılay'ın üç sağlık merkezi bulunuyor. Buraya başvuran koronavirüs semptomlarına sahip hastalar koronavirüs tedavisi yapılan hastanelere yönlendiriliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.