Hava Durumu

KKTC'de seçim süreci başladı

KKTC'de Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk resmi aday, ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) lideri Tufan Erhürman oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2019 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KKTC'de seçim süreci başladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 'doğal aday' görüldüğü seçim sürecinde, Başbakan Ersin Tatar'ın da aday olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini başlatan Tufan Erhürman dün akşam Lefkoşa'da toplanan genişletilmiş parti meclisinde adaylığını ilan etti. Erhürman'a KKTC eski Cumhurbaşkanı ve eski CTP lideri Mehmet Ali Talat da tam destek verdi.

RAKİPLER GÜÇLÜ

Nisan ayında yapılacak seçimlerde güçlü adaylar bulunuyor. İktidardaki Ulusal Birlik Partisi (UBP) lideri Başbakan Ersin Tatar, henüz adaylığını ilan etmedi, ancak kamuoyu yoklamaları Tatar'ın iki turlu seçimlerin ilk turundan birinci çıkacağını gösteriyor. KKTC seçimlerinde herhangi bir aday ilk turda yüzde 50'nin üzerinde oy alamazsa, bir hafta sonra en çok oyu alan iki aday sandığa gidiyor.

Aday olması beklenen bir diğer potansiyel aday ise, iktidarın küçük ortağı Halkın Partisi lideri Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay.
Doğal aday görülen mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bir süredir köy gezileriyle propaganda çalışması yürütüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.