Hava Durumu

KKTC'de SİHA'lara askeri üs

Türkiye'nin talebi üzerine olağanüstü toplanan KKTC Bakanlar Kurulu, Türkiye'nin doğu Akdeniz'deki sondaj ve sismik araştırma gemilerini koruyan Silahlı İnsansız Hava Araçları'na (SİHA) hava üssü tahsis edilmesine karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2019 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2019 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KKTC'de SİHA'lara askeri üs

Dün sabah Ankara'dan gelen üs talebini anında onaylayan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, uzun yıllardır atıl durumdaki Geçitkale Havaalanı'nı Genelkurmay'ın emrine verdi. Hürriyet'e konuşan Tatar, "Vakit kaybetmeden imzayı attık, mesele Türk milletinin bekasıdır, gerisi teferruattır" dedi. Türk SİHA ve İHA'ları bugüne kadar Muğla Dalaman ve Çanakkale'den havalanarak doğu Akdeniz'de faaliyet gösteriyordu. Türkiye Libya anlaşmasından sonra daha geniş bir alanda faaliyet göstermesi gereken Türk hava araçları, bundan sonra Lefkoşa yakınlarındaki Geçitkale havaalanından bölgeyi kontrol edecek. KKTC Bakanlar Kurulu'nun jet onayının ardından Mersin'den malzeme yüklü gemiler Girne ve Mağusa limanına yola çıktı.

RUMLARA TATBİKAT DESTEĞİ

Fransa ve İtalya, Türkiye ile Libya arasında yapılan deniz yetki alanları belirleme anlaşmasının ardından Rumlara destek vermek amacıyla bölgede tatbikat düzenledi. Fransa ve İtalya'nın bölgedeki birer savaş gemisi, Rum karakol gemisiyle 2 günlük manevra tatbikatı yaptı. Desteğin arkasında, İtalyan ve Fransız enerji şirketlerinin Rumlar'dan çok sayıda parsel kiralaması yatıyor. Türk donanması geçen yıl KKTC açıklarına sondaja gelen İtalyan ENI şirketine ait Saipem adlı sondaj gemisini geri çevirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.