Hava Durumu

KKTC'den Ankara'yı kızdıracak çıkış

KKTC, Ankara’dan farklı bir siyaset izleyerek Güney Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin, Suriye’ye saldırı amaçlı kullanılmasına karşı çıktı. KKTC Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Bölgedeki mevcut çatışma ortamını daha da körükleme tehlikesi taşıyan böylesi girişimlerde adanın bir sıçrama tahtası olarak kullanılmasını kabul etmemiz mümkün değildir” denildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2013 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2013 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KKTC'den Ankara'yı kızdıracak çıkış

Dışişleri Bakanlığı, ilk defa Ankara’dan farklı bir siyaset izleyerek adadaki İngiliz üslerinin, Suriye’ye saldırı amaçlı kullanılmasına karşı çıktı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, ilk defa Türkiye’den farklı bir görüş ortaya koyarak Güney Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin, Suriye’ye yönelik askeri müdahalede kullanılmasına karşı olduğunu açıkladı. Bakanlık açıklamasında, “Bölgedeki mevcut çatışma ortamını daha da körükleme tehlikesi taşıyan böylesi girişimlerde adanın bir sıçrama tahtası olarak kullanılmasını kabul etmemiz mümkün değildir” dendi. Suriye’ye dış müdahalenin elzem olması halinde bu müdahalenin uluslararası kurallar çerçevesinde Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında yapılmasının en doğru yaklaşım olacağı değerlendirmesinde bulunan bakanlık, KKTC vatandaşlarını da elzem durumlar dışında Suriye ve Mısır’a seyahat etmemeleri konusunda uyardı. KKTC Dışişleri Bakanlığı, halen bu ülkelerde bulunan yurttaşların ise mümkün olan en kısa sürede ayrılmaları çağrısında bulundu.

Anastasiadis, işgalden kurtulma çağrısı yapıyor

Adadaki İngiliz üslerinin Güney Kıbrıs’ta bulunması nedeniyle KKTC’nin olası bir askeri müdahaleyi önleyici eylem yapma hakkı ve şansı bulunmuyor. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise Ortadoğu’daki gelişmeleri fırsat bilerek “Adayı işgalden kurtarma” çağrısı yaptı. Rum radyosunun haberine göre Anastasiadis, ekonomik krize ve bölgedeki gelişmelere karşın, birinci önceliklerinin Kıbrıs’ın “işgal altındaki bölgelerinin kurtarılması” ve Kıbrıs sorununun çözülmesi olduğunu söyledi.Anastasiadis, Doğu Akdeniz bölgesindeki gelişmelerin, 12’nci parselde doğalgaz keşfedilmesiyle birlikte Güney Kıbrıs’a avantaj sağladığını da belirterek İsrail ile ilişkilerin geliştiğine dikkat çekti. Anastasiadis, “İsrail ve ABD gibi diğer ülkelerle ilişkilerin pekiştirilmesi, Kıbrıs sorununda yeni bir dinamiğe ve hareketliliğe yardımcı olabilir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.