Hava Durumu

KKTC'den 'Hayalet şehir' kararı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti Doğu Akdeniz'de önemli bir hamle yaptı. Hükümet yılardır kapalı durumda olan 'Maraş'ı açma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KKTC'den 'Hayalet şehir' kararı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'den önemli bir adım geldi. 45 yıldır yaşamın olmadığı Maraş kentine adım atılma kararı alındı.

Tapu kayıtları, vakıf malları, alt yapı, çevresel etki değerleri gibi kapsamlı bir envanter çalışması yapılacak.

Konuyla ilgili A Haber'e konuşan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, "Yıllardan beri Maraş kapalı. Gerçekten de büyük bir merakla nasıl bir politika izleneceği beklenmekteydi. Hükümetimiz böyle bir adım atmayı düşünmüştür. Sayın Dışişleri Bakanımız da bu çalışmayı hazırlamıştır. Orada 'envanter çalışması' dediğimiz de yüzlerce otel, çok sayıda arazi ve Osmanlı tapusu halinde tartışma konusu olan bir takım vakıf arazileri ve bu envanterlerin ortaya çıkması ve dolayısıyla bizim de iddialarımızla orada başlatılacak olan bir takım inşaat ve yapılaşma gündemimizdedir." ifadelerini kullandı.

Maraş dünya starları ve zenginlerinin uğrak noktalarından birisiydi. Marliyn Monroe'dan Sophia Loren'e kadar birçok ünlü isim buraya geldi, tatil yaptı. Şimdi ise 'Hayalet Şehir' olarak biliniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.