Hava Durumu

KKTC Maliye Bakanı'ndan Harput'a ziyaret

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Bursa Valisi Şahabattin Harput'u makamında ziyaret etti. Krizle boğuşan dünyanın aksine Türkiye'nin yüzde 3'lük bir büyümeyle gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti güçlendikçe KKTC de kendi içinde gelişecektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2012 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2012 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KKTC Maliye Bakanı'ndan Harput'a ziyaret

Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret eden KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, ilk olarak şeref defterini imzaladı. Ardından valilik makamında gazetecilerin karşısına geçen Bakan Tatar, 15 yıl önce hayal olan birçok gelişmenin bugün yaşandığını ifade ederek, "Şimdi her gün İstanbul'dan KKTC'ye sefer düzenlenmektedir. Bursa, gerek sanayisi gerek endüstrisi ve ihracatı ile Türkiye'de gelişimin öncüsü olarak ortaya çıkmıştır. KKTC olarak bunları görmek, müşahede etmek bizler için gurur kaynağıdır. Aramızdaki ticari ve turizm alanındaki ilişkiler ülkelerimizin gelişmesine de büyük katkı koyacaktır. Bursa ile KKTC arasındaki ilişkilerin ileriye taşınması fevkalade önemli bir gelişmedir" diye konuştu.
KKTC'de Bursalıları ağırlamaktan büyük onur duyacaklarını ifade eden Bakan Tatar, "Bugün Rum tarafı haksız bir şekilde AB dönem başkanı oldu. Ama bugün yine Rum tarafı 10 milyar euro borç için başvuruda bulunmuştur, büyük bir ekonomik sıkıntının içindedir. Ama bugün Türkiye ilk çeyrekte yüzde 3'ün üzerinde bir büyümü sergilemiştir. Dünya ekonomik krizle boğuşurken Türkiye'deki bu sürpriz gelişme, ülkenin gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Enflasyon rakamları düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti güçlendikçe KKTC de kendi içinde gelişecektir" dedi.

“ARTIK GÜÇLÜNÜN HAKLI SAYILDIĞI BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ, GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahabettin Harput ise, Bursa'nın her alandaki zenginlikleriyle Türkiye'nin lokomotif kentlerinin başında geldiğini belirterek, "Sanayinin oluşmasının temel unsuru insandır. Osmanlı döneminde Bursa'daki okullaşma oranı yüzde 60 teknik, yüzde 40 genelmiş. Bugün de Bursa'nın teknik anlamda okullaşma oranı yine yüzde 60 oranındadır. Türkiye'de ise bu oran yüzde 40'tır. Bu rakamlar da Bursa'daki sanayileşmenin tesadüf olmadığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Bursa'nın büyük bir vizyonu, potansiyeli, bilgi tecrübesi var. Artık güçlünün haklı sayıldığı bir dünyada yaşıyoruz, güçlü olmak zorundayız. KKTC bizim her şeyimiz. Bursa'da 2 milyon 700 bin KKTC vatandaşı vardır. Bursalılar, KKTC'ye hizmet etmeyi kendine görev saymaktadır. Oranın gücü, bizim gücümüzdür. Bizim gücümüz de KKTC'nin gücüdür. Sizin bu ziyaretiniz Bursa ile KKTC arasındaki çok yönlü ilişkilerin daha da ilerlemesine hizmet edecektir. Biz her şeyimizle sizinle beraberiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Harput, Bakan Tatar'a İznik çinisi bir tablo ile Bursa'ya has ipek hediye etti. Tatar ise Vali Harput'a bir tablo ile birlikte KKTC bayrağı verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.