Hava Durumu

Klorokin nedir? Sıtma tedavisinde kullanılan Klorokin corona virüste etkili mi?

Sıtma hastalığı tedavisinde kullanılan Klorokin ilacıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Bilim Kurulu Toplantısı corona virüs salgınıyla ilgili değerlendirme yapan Koca, Kovid-19 tedavisinde sıtma ilacı kullanımına dünyadan farklı olarak erken dönemde başlandığını ve faydasının görüldüğünü, kullanmaya devam edileceğini bildirdi. Klorokin ilacı sıtmanın etkin olduğu bölgelerde sıtmayı önlemek ve tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. İşte, 'Klorokin nedir ve ne demek' sorusunun yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Klorokin nedir? Sıtma tedavisinde kullanılan Klorokin corona virüste etkili mi?

Klorokin ilacı bazı sıtma tipleri, dirençli soylar ve karmaşık vakalar tipik olarak farklı veya ek ilaç gerektirir. İlaç bazen romatoid artrit, lupus eritematozus ve bağırsakların dışında meydana gelen amebiyaz için kullanılabilir. Ağız yoluyla alınır. Ayrıca 2020 itibarıyla COVID-19 enfeksiyonlarını tedavi etmek için deneysel olarak kullanılmaktadır.

KLOROKİN NEDİR?

Klorokin 1934 yılında Hans Andersag tarafından keşfedilmiştir. Bir sağlık sisteminde ihtiyaç duyulan en güvenli ve en etkili ilaçlar olan Dünya Sağlık Örgütü'nün Temel İlaçlar Listesi'nde yer almaktadır. Jenerik olarak mevcuttur.

Klorokin, 4-Aminokinolin ilaç sınıfının bir üyesidir. Kırmızı kan hücresi içinde yer alan aseksüel sıtmaya karşı etkilidir.İlacın yaygın yan etkileri arasında kas problemleri, iştahsızlık, ishal ve deri döküntüsü yer alır. Ciddi yan etkiler arasında görme problemleri, kas hasarı, epileptik nöbetler ve düşük kan hücresi seviyeleri bulunur. Hamilelik sırasında kullanım için güvenli olduğu düşünülmektedir. Klorokin, 4-Aminokinolin ilaç sınıfının bir üyesidir. Kırmızı kan hücresi içinde yer alan aseksüel sıtmaya karşı etkilidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.