Hava Durumu

KMD ismini değiştirme kararı aldı

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) isim değişikliğiyle faaliyetlerini Zincir Mağazalar Derneği adı altında sürdürme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KMD ismini değiştirme kararı aldı

KMD'den yapılan açıklamaya göre, dernek ismini Zincir Mağazalar Derneği olarak değiştirerek sektördeki temsiliyetini artırmayı hedefliyor. Verilen bilgiye göre, Zincir Mağazalar Derneği, gıda dışı modern perakendenin tüm alt kategorilerini kapsayan yapısıyla 320 milyar TL seviyesinde bir ciroyu temsil ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, sektördeki temsiliyeti daha da güçlendirmek ve çalışma alanlarını şekillendirmek için üye yapısının da genişletileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu amaçla dernek isminde bir değişiklik kararının alındı, bundan sonra faaliyetlerimize Zincir Mağazalar Derneği ismiyle devam edeceğiz. Derneğimiz bu yapısıyla gıda dışı modern perakendedeki tüm oyuncuları kapsayan, sorunlara çözüm geliştiren, yeni gelişmeleri ve verimlilik çözümlerini sektör ile buluşturan bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedefleyecek.

Gıda dışı perakende sektörünün en önemli oyuncuları Zincir Mağazalar Derneği'nin üyeleri arasında yer alıyor. Derneğimiz, temsil ettiği 50 bin satış noktası, 300 bin çalışan ve 320 milyar TL'lik ciro ile ülke ekonomisi için önemli bir konumda. Bu konumu güçlendirirken, sektörümüzün gelişiminin önünü açacak her türlü çalışmayı yürütmeye ve üyelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili tüm paydaşlarla yapıcı görüş alışverişini sürdürmeye devam edeceğiz."

2021 yılının, sektör içinde yeni normalin gereklerine göre yapılanmaların sürdürüleceği ve verimliliğe daha çok önem verileceği bir yıl olacağının altını çizen Tınastepe, yeni etkinlikler ve projelerle dernek çalışmalarının bu eksene oturtulacağını aktardı. Tınastepe, 26 Mayıs 2021'de düzenlenecek OmniChannel Zirvesi ve ekim ayında planlanan Perakende Teknolojileri Konferansı webinar serisi ile derneğin sektör içinde bilgi paylaşımına yönelik etkinliklerini sürdüreceğini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.