Hava Durumu

Koca şiddeti boksör yaptı!

Eski Boks Milli Takım Antrenörü Ercan Balamir'in açtığı boks kursuna, eşinden şiddet gören ve bir daha erkek şiddetine maruz kalmak istemeyen kadınlar da katılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2015 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koca şiddeti boksör yaptı!
Eski Boks Milli Takım Antrenörü Ercan Balamir, her yaştan insanlar için boks kursu açtı. Kursa daha çok eşinden şiddet gören kadınlar rağbet gösteriyor. Yaklaşık 40 kadın kursa başvurup Balamir'den boks öğrenmeye başladı. Bu kadınlardan biri de 40 yıl kocasından şiddet gören Aysel Gençarslan (62) oldu. Gençarslan, "Ben buraya koca şiddetine karşı koymak için geliyorum. Bütün kızlarımı ve torunlarımı da kursa getiriyorum. Onlar da koca şiddetine maruz kalmasın. Ben tam 40 yıl koca şiddeti gördüm. Kocam öldü de kurtuldum" dedi. 

Fatoş Aşık isimli kadın ise 13 yıl evli kaldığı eşinden şiddet gördüğünü anlatarak, "İlk evlendiğimizde şiddet yoktu ancak daha sonra hem sözle hem de fiziksel olarak şiddet başladı. Ben de bu nedenle 13 yıl sonra eşimden ayrıldım. Buraya da bundan sonra erkeklerden şiddet görmemek için ya da şiddet esnasında kendimi korumak için geliyorum" diye konuştu. 

Kadınlar yıllarca şiddet gördükleri erkeklerin ismini dahi anmak istemedi. Kadınlar Balamir'in direktifleriyle haftada 4 gün 2 saat kursa katılarak boksör olmak için emin adımlarla çalışıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.