Hava Durumu

Koçdemir’den Başbakana ‘doğru-yanlış’ yanıtı

Bir ayı geride bıraktığı seçim çalışmaları kapsamında yaptığı tüm açıklamalarda Ak Parti’nin yaptığı yanlışları üniversite sınavına benzeterek ‘Yanlışlar doğruları götürüyor’ diyen MHP’li Kadir Koçdemir’e yanıt en üst düzeyde hem de Bursa’da verilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2015 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2015 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koçdemir’den Başbakana ‘doğru-yanlış’ yanıtı
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Bursa mitinginde kendisini işaret ederek sarf ettiği  “Bu sınav üniversite sınavı değil, bir doğru dört yanlışı götürür.” sözlerine tepki gösteren eski vali Koçdemir, “Davutoğlu’na yine biri fısıldamış. Fakat duyduklarını yanlış hatırlıyor. Siyasette bir yanlış bazen bütün doğruları götürür. Davutoğlu’nu genel başkan yapmakla yaptığı yanlış da AKP’nin her şeyini götürecektir. Bu gün gibi aşikardır.” dedi.

AKP’nin yanlışı Davutoğlu kararıdır ve bu yanlış AKP’nin tüm doğrularını götürüyor.

MHP’nin deneyimli devlet adamı Koçdemir’in,  uzun süredir seçim meydanında dile getirdiği ‘Sınav Benzetmesi’ne Bursa’dan yanıt veren Başbakan Davutoğlu’na yanıtı gecikmedi. 

Kişi-kurumlar değil, faaliyetler ve eylemler doğru ya da yanlıştır

Milleti “onlar, bunlar...” diye kutuplaştıran, kamplaştıran kafanın kendini ele verdiğini belirten  Koçdemir, ‘Bu kafaya göre AKP doğru, diğer her şey ve herkes yanlıştır. Oysa kişi ve kurumlar değil, faaliyetler ve eylemler doğru ya da yanlıştır. Kimse ve hiçbir tüzel kişilik hatadan, yanlıştan münezzeh değildir. Davutoğlu kendini ne zannetmektedir? Kendisi ve partisinin hata, yanlış yapmayacağına dair bir garantinin olduğuna mı inanmaktadır? Önceki genel başkanlarını metafizik bir niteliğe büründüren bu kafa sorunludur. Kendisi dışındaki kişileri ve kurumları götürülmesi gereken yanlışlar olarak görmektedir.’ dedi.

Koçdemir sözlerini şöyle sürdürdü:  ‘Sayın Başbakan bu sözleri ile nasıl çarpık bir zihniyete sahip olduğunu göstermiştir. Doğrudur; bugün ülkemizde bir doğru bütün yanlışları götürmektedir. Onlara göre doğru, AKP’li olmak ya da AKP’nin üst düzey kadrolarından birinin çocuğu olmaktır ve bu doğru o kişinin bütün yanlışlarını siler. Öyle olduğu için, bu kişiler imtihansız işe alınmaktadır. Öyle olduğu için, bu kişilere devletten ve belediyelerden imtiyazlı işler sağlanmaktadır. Öyle olduğu için, yaptıkları zamanaşımına uğratılarak bu kişiler hukuki takipten kaçırılmaktadır. Öyle olduğu için, yolsuzluk dosyaları yine AKP oylarıyla kapatılmaktadır. Üniversite sınavı bile bu çarpık zihniyete kurban edilmiştir. Oysa, daha düne kadar hiç kimsenin şüphe etmediği birkaç kurumumuzdan biriydi.’

Dağ yöresinde insanın avanağını anlatmak için kullanılan “o akşamın olduğunu sığırın döndüğünden bilir” sözünü bir kez daha hatırlatan Koçdemir, ‘Davutoğlu bundan daha vahim bir durumdadır. “Sığırın dönmesi” bile onun akşamın olduğunu anlamasına yetmiyor. Hâlâ dış ilişkilerimizin mahvına sebep olan hayal alemi içindedir. Milletimiz 7 Haziran’da sandıkta vuracağı şamarla bu kibir, böbürlenme ve keyfilik dönemine son verecektir.” şeklinde konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.