Hava Durumu

Koçdemir: "MHP istikrar, güven ve kararlılık demektir"

Seçim çalışmaları kapsamında Bursa-Çiftehavuzlar mahallesi ve Gemlik’te nokta mitinglerde konuşan Bursa milletvekili adayı Dr.Kadir Koçdemir istikrar için MHP’nin iktidara gelmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2015 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2015 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koçdemir: "MHP istikrar, güven ve kararlılık demektir"
Yüzde 51’i Olmayan Adamların İstikrardan Bahsetmesi Kara Mizahtır. İktidar partisinin ülkede istikrar için en büyük tehdit haline geldiğini belirten Koçdemir şunları söyledi:

“Pazar günü bir seçim yapacağız. Neyi seçeceğiz? Kimin daha iyi olduğunu mu? Hayır! Kendi hayatımızı, kendi geleceğimizi seçeceğiz. Çocuklarımızın geleceğini seçeceğiz. Ülkemizin geleceğini seçeceğiz. İktidar partisi diyor ki, “istikrara oy verin”. İstikrar kararlılık demektir. 13 yıldır iktidarda olan AKP hangi konularda ne kadar kararlı davrandı, bir bakalım.

Türkiye’nin temel meseleleri var

Ekonomi; tercihler serbest piyasa veya devletçi ekonomidir. Serbest piyasacı olarak başladı, devletin bütün kurumlarını özelleştirmek üzere yola çıktı. Sonra devletçi ekonomiye geri döndü. Et Balık Kurumunu özelleştirdi. Sonra yeniden kurdu. Şimdi de adını değiştirdim diye övünüyor. Avrupa Birliği’nin en ateşli taraftarı olarak başladı. Tam üyelik müzakerelerine başladık diye gündüz vakti havai fişekli kutlamalar yaptı. Şimdi Avrupa Birliği’ni ağzına almıyor.Kıbrıs meselesinde ver kurtuldan, vur kurtula bütün uçlarda gezdi. Şimdi seçilmiş Kıbrıs cumhurbaşkanıyla kavga ediyor. Güneydoğu meselesinde “Kürt meselesi vardır, Kürt meselesi yoktur” arasında sürekli gidip geliyor. Güneydoğdu devlet otoritesi kayboldu. Devlet terör örgütüyle pazarlık yapıyor.MİT müsteşarının siyaset macerasından Mahçupyan’ın danışmanlığına, anayasada yargı düzenlemelerinden son müdahalelere, Libya’da NATO’nun ne işi olduğundan eğit-donatın kime karşı olduğuna kadar pek çok alanda günlük yalpalama ve zikzaklar iktidar partisinin karekteri haline geldi. Bunların ne yapacağına dair tahminlerde yüzde 51 yoktur, her şeyi yapma ya da yapmama ihtimalleri yüzde 50’dir.”
 
AKP’nin yaptığı iyi işlerde MHP hep destekçi oldu

Koçdemir bilhassa 2010 yılından itibaren AKP’nin fabrika ayarlarından iyice uzaklaştığını ileri sürerek devamla “Elbette, Akpartinin yaptığı iyi işler de var. Fakat unutulmamalı ki bu işlerin hepsinde MHP destek verdi. Bir tek adam var. O adam ne yaparsa, ne derse partiyi, hükümeti, devleti peşinden sürüklüyor. Bir gün doğru dediğine ertesi gün yanlış diyebiliyor. Yere göğe sığdıramadıkları Fethullah Gülen cemaatini bugün bir numaralı düşman ilan etti. Devletin içine kendisi yerleştirdikten sonra, şimdi dönüp “bunlar devleti ele geçirmiş, paralel devlet kurmuş” diyor.” dedi.
 
Neyin İstikrarı?

Koçdemir istikrar için oy çağrılarını eleştirdi: “İstikrara oy verecek vatandaşlarımızı, neyin istikrarına hangi istikrara oy verecekleri konusunda bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Başbakanlık binası olarak yapılan bina, Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olunca Cumhurbaşkanlığı Sarayına dönüştü. Bir bina bile, inşaat sırasında başka inşaat bitince başka bina oluyor. Neyin istikrarı? Türkiye için en iyi sistem başkanlık sistemi diyorlar. Tayyip Erdoğan başkan olacaksa başkanlık sistemi iyi, Tayyip Erdoğan başbakan olacaksa parlamenter sistem en iyi sistem. Neyin istikrarı?
Ne yapacağını kestiremediğimiz bir tek adam istikrarı, tek adamın ihtirasının istikrarından başka hiçbir konuda geleceğimiz için güven vermiyor.”
 
“Ne AKP, ne CHP ne de HDP, istikrar MHP’dir.”

Koçdemir’in eleştirilerinden muhalefet partileri de nasibini aldı: “Bu ülkenin istikrarı MHP iktidarıyla olacaktır. MHP iktidarında Türkiye gerçek istikrarla tanışacaktır. MHP iktidarında Türkiye milletin iktidarıyla tanışacaktır.
Hizmet diyorlar. Hizmete oy verin diyorlar. Evet, yapılan hizmetler var. 12 yıllık iktidarları boyunca bir takım hizmetler yaptılar. Ama bizim yarışımız kendimizle değil ki! Başka ülkelerle. Bunlar iktidara geldiğinde Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi idi, şimdi 19. ekonomi haline geldi. Yani, uluslararası rekabette geriledik. Bir de utanmadan “en büyük on ekonomi arasına giriyoruz” yalanıyla oy istiyorlar.

CHP boş laiklik elden gidiyor yaygarasıyla başörtüsüne irtica geliyor yaygarasıyla imam hatip düşmanlığıyla Akpartiye hak etmediği bir iktidarı verdiğini fark etmiş olmalı ki bugün ne irtica geliyor yaygarası var, ne de başörtüsünü ağzına alıyor. Şimdi CHP’nin söylemlerine bakarsanız adeta “AKP ne veriyorsa ben beş fazlasını veriyorum” tarzında gidiyor. Samimiyeti yok. İnandırıcılığı yok. İktidar olana kadar sesimi çıkartmıyorum ama bir iktidar olursam neler yaparım görürsünüz tavrını bu millet biliyor. Sağ seçmen, milliyetçi muhafazakar seçmen CHP’ye güvenilmeyeceğini çok iyi bilir.
BDP o kadar alışmış ki kapatılmaya Anayasa Mahkemesi partilerini kapatmayınca kendileri kapatıyorlar. BDP birden oldu HDP. Terör örgütünün uzantısı parti birdenbire oldu demokrasi havarisi. Dün devlet kurmaktan, özerklikten, bağımsızlıktan bahsedenler şimdi ağızlarına bile almıyorlar. Bunlarda da istikrar yok.”
 
“Oy verirken neylerin arasından neyi seçeceğini düşün”

Seçmenlerin oy tercihini yaparken geleceği ve ülkenin muhtemel yönetim biçimini göz önüne almalarını isteyen Koçdemir şu çağrıyı yaptı: “İstikrar MHP’dir. Kararlılık MHP’dir. MHP verdiği sözü tutar. MHP bugün doğru dediğine dün de doğru diyordu, yarın da aynı şeyi söyleyecek.

MHP her zaman milletinin yanında olacak. Milletinin inançlarına saygı duyacak. MHP dün de terör örgütüne karşıydı, Kürtleri ve terör örgütünü hep ayrı tuttu. Bugün de yarın da Kürt düşmanlığı yapmayacak ama terör örgütüne düşman olacaktır.

MHP istikrar MHP güvendir.

Oy verirken nelerin arasından neyi seçeceğini düşün, kararını ona göre ver. Kendin için, çocukların için, memleketin için, Bursa için, ülken için, Türkiye için en doğru kararı ver.” 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.