Hava Durumu

Komşunun inadı tutunca!

Giresun’un Pınarçukuru köyünde komşusunun yol yapılmasına müsaade etmediğini ileri süren bir kişi aşırı kilolu ve hasta çocuğunu doktora götüremediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2012 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2012 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Komşunun inadı tutunca!

Yolsuzluk sonucu çocuğunu doktora götüremediği gibi ancak el arabasında gezdirebildiğini belirten Mustafa Bay, komşusunu ikna için yetkililerden yardım beklediğini belirtti. Yolsuzluğun kendilerini çaresiz duruma düşürdüğünü belirten Mustafa Bay “Arazi ve ve imkanlar nedeniyle evimizi köy yoluna biraz uzak mesafede yaptık. Bir patika yoldan yıllarca kendimiz gelip geçtik. Bizim için sorun değildi. Ancak 13 yıl önce oğlum Mehmet (27) epilepsi hastalığına yakalandı. Defalarca sırtımızda taşıyıp hastaneye götürüp getirdik. Ancak son birkaç yılda aşırı kilo alarak 140 kiloya ulaştı ve artık taşıyamıyoruz. Bu nedenle de araç yoluna ihtiyaç duyduk. Patika yolu kendi imkanlarımızla kazma kürek bir araç geçecek kadar genişlettik. Fakat komşumuz bu durumu mahkemeye taşıdı. Mahkeme kararı ile yol kapatıldı. Kapanan yolla birlikte çocuğumuzda eve mahkum kaldı. Hastaneye götürüp getirmekte zorlaştı. Bazen aşırı kiloları yüzünden ancak el arabasına atarak gezdiriyoruz ya da hastaneye taşıyoruz” dedi.

Çaresizlikten çocuğunu devlete teslim edeceğini de belirten Baba Mustafa Bay “Bir baba olarak artık çaresiz kaldım. Kendimiz için değil çocuğumuzun hastalığı için iyi niyet ve anlayış bekliyoruz. Bu konuda yetkililerin desteğini bekliyoruz. Olmazsa gidip çocuğumu valiliğin kapısına bırakıp geleceğim. Başka çarem kalmadı” diye konuştu.

Oğlunun gezme isteyine hergün yeni bir mazeret üretmekten usandığını belirten Anne Fatma Bay ise “Çocuğum 'her gün beni gezmeye götür' diyor. Ona sürekli yalan konuşuyorum, pantolonun yok yıkadım, ayakkabın yok, kıyafetlerin ıslak deyip geçiştiriyorum. Artık ona söyleyecek yalanım kalmadı. Bizi bu durumdan kurtarsınlar yolumuzu bir an önce yapsınlar” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.