Hava Durumu

Komşusuna Bursa'da hayat verdi

Düzce'de yaşayan ve 10 aydır uygun karaciğer bulunamayan 42 yaşındaki Fahrettin Ertuğrul'a, 24 yaşındaki komşusu Soner Tok'un karaciğerinden nakil yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Komşusuna Bursa'da hayat verdi

Düzce'de yaşayan ve nakliyecilik yapan 3 çocuk babası Fahrettin Ertuğrul, 6 yıl önce siroz hastalığına yakalandı. Yaklaşık 12 yıldır Hepatit B hastalığı da bulunan Ertuğrul'un karaciğeri, 10 ay önce yetersiz kalınca organ nakil sırasına alındı. Nakil sırası kendisine gelmeyen Fahrettin Ertuğrul'un durumunu gören komşusu Soner Tok, donör olmaya karar verdi. Yapılan doku ve bağışıklık sistemi testleri olumlu sonuçlanması ve Organ Nakli Etik Kurulu'nun onay vermesinin ardından Fahrettin Ertuğrul ve Soner Tok Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçen hafta nakil ameliyatı oldu.

Başarılı geçen ameliyatın ardından hızla sağlığına kavuşan Fahrettin Ertuğrul, hastanede Soner Tok ile bir araya geldi. Tok'a donör olduğu için teşekkür eden Ertuğrul, bu davranışın kendisini çok duygulandırdığını belirtti. Fahrettin Ertuğrul "Tetkiklerin ardından ameliyata girdik. Doktorlarımızın da ellerine sağlık. Şu an çok iyiyim. Her geçen gün daha da iyi oluyorum" dedi.

Sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu ifade eden Fahrettin Ertuğrul "Çocuklarımın yanına daha sağlıklı bir şekilde döneceğim" dedi. Herkesin organ nakli konusunda duyarlı olmasını isteyen Ertuğrul "Herkesin Soner gibi bir komşusu olmayabilir ama herkesin organa ihtiyacı var" diye konuştu.

"HAYAT KURTARMAK GÜZEL BİR ŞEY"

Fahrettin Ertuğrul'un sağlık durumunun bu kadar kötü olduğunu daha önceden bilmediğini söyleyen Soner Tok, öğrenir öğrenmez ziyaretine gittiğini ve organ bağışı yapabileceğini söyledi. Soner Tok "Küçük çocukları var. Ben de onun çocukları kadarken, ölümün ne olduğunu bilmeden babamdan kötü haber bekliyorduk. O yüzden vermek istedim" diye konuştu.

Bu hastalıkların herkesin başına gelebileceğini belirten Soner Tok " Herkesin organ bağışı yapması gerekir. Yarın benim başıma da gelebilir. Hayat kurtarmak güzel birşey. Ziyaret ettikçe seviniyorum " dedi.

"TOPRAKTA ÇÜRÜYECEĞİNE BAŞKA BEDENLERDE HAYAT BULSUN"

Organ naklinin önemine değinen Uludağ Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Organ Nakli Sorumlu Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, "Şimdi burada komşusuna karaciğerinin yarısını bağışlayan birisiyle karşı karşıyayız. Bu çok büyük bir fedakarlık. Bu beyin ölümü gerçekleşen kişilerin yakınlarına da örnek olması lazım. Kişi sağlığında az da olsa bir risk olmasına rağmen bunu göze alarak organ bağışını yapıyor. Bunun beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden yapılmasına bir örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Beyin ölümü gerçekleşen kişilerin yakınlarına da toprakta çürüyeceğine bu organların başka bedenlerde hayat bulmasına katkı sağlamalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.