Hava Durumu

Kontörlü uyuşturucu satışı

İstanbul'da, çocukları hedef seçen bir şebekenin uyuşturucu alışverişinde şifreli konuştuğu, uyuşturucuya "ekmek" ve "kontör", güvenlik güçlerine "amca" dedikleri ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2012 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2012 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kontörlü uyuşturucu satışı




İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğu ve Güneydoğu illerinden uyuşturucu getirileceği ve torbacılar vasıtasıyla İstanbul genelinde satışının yapılacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine 25 Ekim 2011 tarihinden itibaren Büyükçekmece ve Sarıyer başta olmak üzere il genelinde organize bir şekilde uyuşturucu madde ticareti yapan İ.Y. liderliğindeki şebekeye yönelik takip başlatıldı. Yapılan araştırmada, şebekenin okul önlerinde uyuşturucu satışı yaptıkları ve küçük yaştaki çocukları önce bonzai ve esrara, sonra eroin ve kokaine alıştırdıkları belirlendi. Şebekeye yönelik araştırma sürerken İ.Y.'nin kardeşi B.Y'nin liderliğini yürüttüğü başka şebekenin de aynı bölgede faaliyet yürüttüğü belirlendi. B.Y'nin, uyuşturucu sattığı bölgenin başkaları tarafından işgal edilmemesi için kardeşi İ.Y'e çete kurdurduğu ve birlikte çalıştıkları anlaşıldı. Şebeke liderlerinin şirket patronu gibi maaş ve prim karşılığında şebeke üyelerini yanlarında çalıştırdıkları görüldü.

İ.Y. liderliğindeki şebekenin yakalanmamak için kendi aralarında şifreli konuşmalar yaptıkları belirlendi. Şebeke üyelerinin uyuşturucu alışverişi için kendi aralarında, "Bana bir ekmek, "Kontörüm bitti kontör gönder" şeklinde ifadeler kullandıkları anlaşıldı. Zanlıların güvenlik güçleri için de, "Amcalar geliyor amcalarla iyi geçinin herhangi bir sorun yaşamayın" ifadelerini kullandıkları ortaya çıktı.

Şebeke üyelerinin uyuşturucu ve para alışverişi yaparken jandarma kamerasıyla görüntülendiği tespit edildi.

Jandarma ekipleri 24 Ocak 2012 ile 29 Eylül 2012 tarihleri arasında İ.Y. liderliğindeki şebekeye yönelik yedi ara operasyon düzenledi. Operasyonlarda 119 gram içime ve satışa hazır eroin ve 0.14 gram kokain ile birlikte 12 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İ.Y. liderliğindeki 13 kişilik şebekeyi çökertmek için son olarak 3 Ekim 2012 günü saat 01.00'de İstanbul'da 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden örgüt lideri İ.Y.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonlarda, İ.Y. ile birlikte 13 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 125.90 gram eroin maddesi, 0.14 gram kokain, 2.110 gram esrar maddesi, 1.10 gram bonzai, 1 hassas terazi, 11 cep telefonu ve 14 sim kart ele geçirildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.