Hava Durumu

Konya'dan Bursa'ya dostluk köprüsü

Konya Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Konya'dan Bursa'ya dostluk köprüsü
Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin çalışmaları diğer kentlerdeki gençlik meclislerine de örnek oluyor. Konya Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi 90 genç, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bursa Kent Konseyi ofislerde yapılan toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz, Gençlik Meclisi'nin 1996 yılında Yerel Gündem 21 Gençlik Çalışma Grubu olarak faaliyete başladığını, 2009 yılından itibaren Bursa Kent Konseyi çatısı altında Gençlik Meclisi olarak çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Gençler adına politika üretmeyi de hedeflediklerini anlatan Öksüz, gençlerle beraber gençlik için sosyal ve kişisel gelişim alanlarında çeşitli projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Öksüz, "Gençlik Meclisleri gençlerin karar alma mekanizmalarına katılımı adına büyük bir şans. Yaşadığı kentin sorunlarına karşı duyarlı olan gençler, meclislerimize katılarak çözüm bir parçası haline geliyorlar. Diğer kentlerdeki gençlik meclislerinin de kurumsallaşması her zaman gündemimizde oldu. Bundan sonra desteklerimiz devam edecektir" dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, tarihteki önemli devletlerinin kurulduğu ve başkentlik yapmış olan Konya'dan gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Bursa'nın da Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklar olduğunu hatırlatan Pala, Bursa'nın da Konya gibi evliyalar şehri olduğunu ifade etti. Böyle bir şehirde yaşamanın kendilerine sorumluluklar yüklediğini belirten Pala, Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'nin en güçlü, en aktif kent konseyi olduğunu dile getirdi. İstanbul'da '2012 yılı kent konseyi başkanı' ödülünü aldıklarını söyleyen Pala, "2010 yılında ise gençlik meclisimiz 'yılın en iyi gençlik meclisi' seçilmişti. Karatay Kent Konseyi'nin iyi çalıştığını görüyoruz. Sizleri takip ediyoruz. Bursa Kent Konseyi'nin 4 meclis, 741 kurumsal üye, 34 ayrı çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsü bulunmaktadır. Türkiye'de yapılamayanları yapmaya gayret ediyoruz. Kent konseyi kavramı ülkemiz için önemli. Bu yüzden diğer şehirlerde de kent konseylerinin kurulmasını istiyoruz" diye konuştu.

İnsanların oturup konuşmasını, fikirlerini rahatça ifade etmesini, çözüm üretmelerini sağladıklarını anlatan Pala, "Bunun için de gerekli ortamları hazırlıyoruz. Göreve geldiğimizden bugüne dek Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla 3 bin 800 faaliyet yaptık. Belediyelerle kent konseyleri uyum içinde olmalıdır. Ama bağımsız olması gereken kent konseylerinin teslim olması anlamına gelmez" dedi.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.