Hava Durumu

Kopan elektrik teli üç evi yaktı

Bursa'da bir anda kopan elektrik telleri bir evin çatısına düştü. Üç evi yakan elektrik kablosunun sürekli patlaması itfaiye ekiplerinin işini güçleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2012 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2012 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kopan elektrik teli üç evi yaktı

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Kuruçeşme Mahallesi Hamit Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, sokak üzerinden geçen UEDAŞ'a ait elektrik telleri bir anda koptu ve evin çatısına geldi. Murat E'ya ait evin çatısı alevler içerisinde kalırken, mahalle sakinleri patlayan elektrik kablolarını görünce yangına müdahale edemedi ve kaçmaya başladı. Kısa zamanda büyüyen yangın yan taraftaki Ümriye A'nın evi ile boş bir eve sıçradı.

15 itfaiye aracıyla yangın yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına kısa müdahale etti. Patlayan elektrik telleri arasında eve girerek yangına müdahale eden itfaiye işçileri kendi canlarını hiçe saydı. Bu arada UEDAŞ yetkililerini arayan itfaiye, polis ve vatandaşlar ALO 186'ya bir türlü ulaşamadı. Kopan elektrik telleri yarım saat boyunca patladı.

İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alırken mahalle sakinleri itfaiye ekiplerine yardım etti. İtfaiye dar olan ve araba giremeyen dar yol üzerinde bulunan yangına hortum çekerek müdahale etti. İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, itfaiyenin ulaşamayacağı yerlere su pompaları koyduklarını, böylelikle yangını büyümeden söndürdüklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.