Hava Durumu

Kornea nakli bekleyen hastalara müjde

Yıllarca kornea bekleyen hastalar, Bursa’da aylarca sıra beklemeden ameliyat oluyor. Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, “Başka illerde hastalarımız sıra beklemesin, Bursa’ya gelsinler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kornea nakli bekleyen hastalara müjde
Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başka illerde ameliyat için aylarca sıra bekleyen kornea hastalarını bir haftada ameliyat ediyor. Bursa İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, göz bankasının Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 yıldan buyana hizmet verdiğini belirterek, “2 yıllık süre içerisinde 167 kornea temin ettik. 41 korneayı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki kayıtlı hastalarımıza nakil gerçekleştirdik ve gün ışığına kavuştular. 126 kornea ise, Uludağ Üniversitesi başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Düzce ve İzmir’de bulunan göz bankalarına gönderilerek bekleyen hastalara nakledildi” dedi.

“YILLARCA BEKLEMEYİN, BURSA’YA GELİN”

Kornea için başka illerde yıllarca beklenirken Bursa’da en geç bir ayda kornea naklinin yapılabildiğine dikkat çeken Aşkın, “Göz bankalarımızın başarılı çalışmaları sonucu diğer illerde yıllarca kornea bekleyen hastalarımız kornealarına kavuştu. Diğer illerde aylarca, yıllarca kornea sırası beklenirken, Bursa’da en geç bir ay içinde bu işlem gerçekleştirilebiliyor. Kornea bekleyen hastalarımızı hastanemize bekliyoruz” diye konuştu.

9 GÜNDE HAYATI IŞIKLANDI

3 kez kornea nakli yapılan ancak uyum sağlamadığı için dördüncü kez kornea nakli yaptırmak zorunda kaldığını dile getiren Nebil Öztürk (70), “Bursa’da dördüncü kornea naklimizi yaptırdım. Diğer üçü uyum sağlamadı. İnşallah bunda muvaffak oluruz. Ameliyat başarılı oldu. Daha önceki kornea nakilleri için aylarca beklemiştim. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 9 gün içinde beklemeden kornea nakli yaptırdım. Şuan ağrı, sızı yok. Yavaş yavaş görmeye başladım. İnşallah iyi olur” dedi.

ANKARA’DAN GELİP KORNEA NAKLİ YAPTIRDI

Kornea nakli olan hastalardan Ramazan Güçlü (41) ise, 2 hafta önce kornea nakli için Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduğunu dile getirerek, “2 hafta içinde ameliyatımı oldum. Bu kadar çabuk beklemiyordum. Ankara’da başvuracaktım. ‘Ankara’da çok uzun sürede çıkıyor’ dediler. Sonra Bursa’ya gelerek buraya başvurdum. Ameliyat çok iyi geçti, hiçbir sıkıntı çekmedim. Çok temiz ve başarılı ameliyat oldu” diye konuştu.

NAKİL SAYESİNDE GÖRMEYE BAŞLADILAR

Kornea nakli yapılan hastalardan Adem Marangoz (55) da, kornea için başvurduktan 35 gün sonra naklinin gerçekleştiğine vurgu yaparak, “İlk kez kornea ameliyatı oldum. Gözümün görme durumu tamamen kaybolunca kornea şart olmuştu. Bunun için araştırdım ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdum. Kısa zamanda cevap geldi. Başarılı bir ameliyat oldu” dedi.
Nakli başvurduktan bir hafta içinde yapılan Nazlı Kozahan (79) ise, gözünün 15 yıldan buyana ağrıdığını belirterek, “Kızılay’a gitmiştim. Kataraklar alındı. İkinci gidişimde beni Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderdi. Bir hafta içinde ameliyat yapıldı. Allah razı olsun çok iyiyim. Görmeye de başladım” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.