Hava Durumu

Korona için telekom operatörlerinden ortak açıklama!

Türkiye corona virüsü ile mücadeleye devam ediyor. 18 Mart itibariyle ülkemizde iki kişi hayatını kaybederken, toplam vaka sayısı 191'e ulaştı. Bankalardan devlet dairelerine kadar onlarca kurumdan corona virüsü konusunda açıklama gelirken, telekom operatörleri bu konuda ortak bir açıklamaya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2020 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2020 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korona için telekom operatörlerinden ortak açıklama!

Bu konuda açıklama Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği'nden (m-TOD) geldi. Salgın nedeniyle gerekli tedbirlerin alındığı belirtilirken, "Türkiye'nin her köşesinde iletişim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mobil-sabit altyapımız ve dijital servislerimizle vatandaşlarımızın yanındayız." ifadeleri kullanıldı.

Telekom operatörleri: Corona virüsü için hazırlıklarımız tam!

Öğrencilerin uzaktan eğitim alabilmesi için tasarlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) için belirli bir internetin ücretsiz sunulduğunu duyurmuştuk. Buna ek olarak yurt dışındaki abonelerin konsolosluklarla rahatça iletişime geçmesi için Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne yapılan aramaların ücretsiz hale getirildiği açıklandı.

Veri merkezlerinin artan taleplere rağmen tam kapasite çalışmaya devam ettiği vurgulanırken, evden çalışabilecek bütün çalışanların işlerini evlerinden yapabilmelerini sağlayan düzenlemelerin hayata geçirildiğinin bilgisi verildi.

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği'nin açıklaması şu şekilde;

"Son olarak, 2020 yılı başında Çin'de ortaya çıkarak hızla bütün dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 'küresel salgın hastalık' ilan edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ülke olarak yürüttüğümüz mücadele kapsamında, telekom sektörünün kritik önemini bir kez daha görmüş olduk.

Devletimizin erken ve yerinde aldığı önlemler sayesinde bugüne kadar bu salgından dünyadaki diğer ülkelere kıyasla daha az etkilenmiş olsak da iletişim ihtiyacı dünyadaki diğer ülkelerde olduğu gibi artış göstermiştir. Telekom operatörleri olarak sorumluluğumuzu farkındayız. Bu amaçla tüm çalışanlarımız, milletimizin taleplerini karşılamak amacıyla gecelerini gündüzlerine katarak büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar.

Veri merkezli tam kapasite çalışıyor, evden çalışmaya geçiliyor!

Son günlerde ülkemizdeki yayılımını yakından takip ettiğimiz koronavirüs salgınının etkisinin devletimizin yerinde aldığı kararlar ve vatandaşlarımızın bu karar ve tavsiyelere uyması ile, kısa sürede azalmasını ümit ediyor; bu süreçte vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yürüttüğümüz çalışmalarımız hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz."

"Çalışanlarımızın sağlığı birinci önceliğimiz." ifadesi kullanılan açıklamada, evden çalışabilecek bütün çalışanlarının işlerini evlerinden yapabilmelerini sağlayan düzenlemeleri hayata geçirdikleri bilgisi verildi.

"Veri merkezlerinin, bizlerden hizmet alan şirketlerimizin artan müşteri taleplerine rağmen kendi müşterilerine kesintisiz hizmet vermeye devam edebilmeleri için tam kapasite ile çalışmaya devam etmektedir.

Önümüzdeki günlerde eko sistemimizdeki paydaşlarımıza destek olmak için gerekli çabaları göstereceğiz.

Tüm bunlara ek olarak vatandaşlarımızın mümkün olduğunca evlerinde kalmaları ve sosyal mesafeyi korumaları gereken bu günlerde abonelerimiz işlemlerini evlerinden çıkmadan, mobil uygulamalarımız (Turkcell Dijital Operatör, Türk Telekom Online İşlemler ve Vodafone Yanımda) ve online kanallarımız üzerinden yapabilirler.

Türkiye'nin her köşesinde iletişim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mobil-sabit altyapımız ve dijital servislerimizle vatandaşlarımızın yanındayız. Sektör olarak, Türkiye'nin iletişiminin kesintisiz devam etmesi için durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreci devletimizin ve milletimizin birlikteliğiyle hep beraber aşacağımıza inancımız tam."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.