Hava Durumu

Korona krizini iyi yönetemeyen hükümet üyelerine soruşturma

Fransa'da Paris Savcılığı, corona virüsü (Covid-19) salgınının ilk dalgası sırasında krizi iyi yönetememekle ve ihmalkarlıkla suçlanan hükümet üyelerine karşı 4 adli soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korona krizini iyi yönetemeyen hükümet üyelerine soruşturma

Fransa'da Covid-19 salgınının ilk dalgasında krizi iyi yönetememek ve ihmalkarlık yapmakla suçlanan dönemin hükümet üyelerine karşı vatandaşlar 328 şikayette bulunmuştu.

Haziran ayında ön soruşturma başlatan Paris Savcılığı, bugün 4 adli soruşturmayı başlatıldığını duyurdu. Savcılık soruşturmaların herhangi bir bakanın şahsına yönelik olmadığını, sadece olayı soruşturacaklarını bildirdi.

Soruşturma gerekçeleri olarak "felaketle mücadelede bilinçli ihmalkarlık", "başkasının hayatını tehlikeye atma" ve "taksirle öldürme ve yaralama" suçları gösterildi.

Savcılık açıklamasına göre 4 adli soruşturmanın temelinde bulunan 328 şikayetin 253'ü savcılık tarafından kabul edildi. Kabul edilen 253 şikayetin 240'ı vatandaşlar, 5'i sağlık çalışanları, 4'ü kamu çalışanları tarafından yapılırken, 4'ünün de hasta ve hayatını kaybeden vatandaşlar adına yapıldığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.