Hava Durumu

Koronadan ölen babalarının yakılacağını öğrenince morgdan kaçırdılar

Arjantin'de 69 yaşındaki adam hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre sonra öldü. Ölüm nedeni koronavirüs olarak açıklanan adam, yakılmak üzere morga kaldırıldı. Yakınları yakılacak olan yaşlı adamın cenazesini morgdan kaçırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2020 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2020 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronadan ölen babalarının yakılacağını öğrenince morgdan kaçırdılar

Arjantin'in Tartagal şehrinde yaşayan 69 yaşındaki Ramon Juarez isimli adam, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastanede hayatını kaybeden adamın ölümüne Kovid-19'un yol açtığı ortaya çıkınca cesedi yakılmak için hastane morguna kaldırıldı.

Cesedin yakılacağını duyan 20 kişilik bir guruptan oluşan akrabaları, hastane morgunu basıp adamın cesedini kaçırdı.

Haklarında soruşturma açılan aile üyeleri, Ramon'nun virüsten değil kalp krizi geçirerek öldüğünü, bu nedenle yakılmak yerine normal bir şekilde gömülmesi gerektiğini düşündükleri için cesedi hastaneden kaçırdıklarını söyledi. Olaydan sonra hastane müdürü, savcılığın soruşturma başlattığını söyledi.

Hayatını kaybeden Ramon'nun kızı yerel bir televizyona yaptığı açıklamada şunları söyledi: Babamız hastanenin iddia ettiği virüsten ölmedi. Hastaneye göre zaten her şey virüs. Doktorlar, bize babamızın virüsten öldüğünü bu nedenle cenazesini kendilerine veremeyeceklerini, cenazenin yakılacağını söylediler."

"Şayet babam doktorların iddia etiği gibi virüsten ölmüş olsaydı ailemizde en az bir kişinin testi pozitif çıkardı. Babam virüsten değil kalp krizinden öldü. Doktorlar babamızı yakılmadan önce sadece beş dakika son kez görebileceğimizi söylediler. Bu duruma göz yumamadığımız için babamızın cenazesini kaçırdık ve yetkililere kesinlikle teslim etmeyeceğiz."

Ailenin başka bir üyesi ise cenazenin gömüldüğünü ama tam olarak mezar yerinin bilinmediğini söyledi. Polisin, ölen adamın mezarını bulma çalışmaları devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.