Hava Durumu

Koronavirüs Bursa Uludağ'ı da vurdu ama otelciler umutlu!

Uludağ'ın imkanlarının daha iyi hale getirilmesi için hazırlanan 2025 yılı eylem planından da bahseden Ersin Yazıcı, eylem planı kapsamında bu sene 500 bin euroluk yatırım ile tüm turnike sistemlerinin değiştirildiğini ve farklı bilet çeşidi alternatifler ile tüm kayak severlerin ihtiyacını karşılayabilmeyi hedeflediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2020 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2020 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüs Bursa Uludağ'ı da vurdu ama otelciler umutlu!

HABER: Merve Özdemir

Bursa'da kış turizminin 'Beyaz Cennet'i Uludağ, sezona umutla hazırlandı. Oteller pandemi ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamladı, sertifikalar alındı. Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Yazıcı pandemi ile birlikte Uludağ'da tedbirlerin alındığını ifade ederken 2025 yılı eylem planından da bahsetti. Yazıcı, " Kar yağar yağmaz aldığımız önlemler ile misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız. Uludağ'ın imkanlarının daha iyi hale getirilmesi için hazırlanan 2025 yılı eylem planı hazırladık. Eylem planı kapsamında bu sene 500 bin euroluk yatırım yaptıklarını söylerken, "Uludağ'da 46 noktaya konumlanan yeni RFID (Radyo Frekansı Tanımlama) bilet sistemimiz için turnikelerin yazılım ve testlerini bitirdik. 350 bin metreküplük gölet çalışmalarının tamamlanması, suni karlama sisteminin tekrar aktif hale getirilerek sezonu erken başlatmak ve uzatmak da hedeflerimiz arasındaydı. Ayrıca pistlerin uzatılması ve yeni pistlerin kazandırılması, günübirlikçiler ile kayakçıların ayrılarak daha düzenli bir Uludağ'ın oluşturulması, tüm kayak okullarının ve kayak odalarının tek çatı altında birleştirilmesi, spor kulüpleri ve 12 ay turizm yapabilmek adına spor alanlarının kazandırılması öncelikli hedeflerimiz arasında" diye anlattı.

Türkiye'de ilk defa Uludağ'da online skipass satışı

Yerli misafir potansiyelinin yüksek olacağını öngördüklerini söyleyen Yazıcı, "Yurt dışını güvenli bulmayan kayakçılar konaklamalı ve günübirlik şeklinde Uludağ'ı tercih edeceklerdir. Ayrıca Ukrayna ve Rusya'dan da büyük talep var. Uludağ Bölgesi'nde toplamda Turizm Bakanlığı belgeli 17 otel de 1 ,798 oda ve 3, 807 yatak ile hizmet veriliyor. Yatırımlar çerçevesinde Türkiye'de ilk defa Uludağ için hayata geçirilen online skipass satışı ile internetten indirimli bilet imkanı sunuluyor. www.uludagshop.com adresinden 3 bin biletle sınırlı ve sadece internet üzerinden satılan biletlerden bini sahibini bulmuş. Pandemi tedbirleri kapsamında günlük biletler de dahil olmak üzere tüm biletler sezon içerisinde satış kasalarındaki temasları sıfıra indirmek amacıyla online olarak satılıyor. Bu uygulama ile Türkiye'de ilk defa Uludağ tarafından tamamen temassız satış ve temassız turnike geçişleri uygulamaya konuldu" diye anlattı.

Otelciler olarak umutlu olduklarını ifade eden Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Yazıcı, "Elbette ki hepimizin dileği pandeminin biran önce sona ermesi ile birlikte hayatın normale dönmesi. Tüm olumsuzluklara rağmen otelciler olarak umutluyuz . Kar yağışından sonra önümüzdeki sezonu en az hasarla anlatacağımız inancındayım." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.