Hava Durumu

Koronavirüs, esnafı vurdu

Çin'deki virüs salgını Tahtakale esnafını da etkiledi. Tahtakale'de bulunan Çin mallarının satıldığı dükkanların esnafı koronavirüs nedeniyle vatandaşların Çin mallarını almadıklarını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2020 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2020 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüs, esnafı vurdu

Çin'de başlayan virüs salgını Türkiye'de Tahtakale esnafını da etkiledi. Ürünlerin çok büyük bir kısmını Çin'den ithal eden Tahtakale esnafı, vatandaşların Çin'den gelen ürünleri talep etmediklerini ve yerli ürün aradıklarını vurguladı.

İşlerin zaten durgun olduğunu dile getiren Tahtakale esnafı Fehmi Durdu, insanların ürünü almadan önce ürünün hangi menşeli olduğunu sorduklarını, Çin olduğunu söyleyince ürünü almadıklarını dile getirdi. Durdu şöyle devam etti:

"Koronavirüs etkilemez mi? Zaten işler durgundu. Bir de öyle olunca giren kişi ne diyor 'Çin malı mı?' diyor soruyor. Doğruyu söylemek gerekirse ne ise o söylüyoruz. Almaktan da vazgeçiyorlar. Şimdi yerli üretime kayma var. Bu böyle virüslerde zaten zaman zaman bizim Türkiye'de birçok kereler oluyor. Mesela kuş gribi, deli dana gribi, koronavirüs bunun önlemi alınacak gibi de değil yani."

'3 kuruş eline vermek ile üretim olmaz'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.