Hava Durumu

Koronavirüs tedavisinde kullanılacak Remdesivir için 5 şirkete izin

Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında yer alan Remdesivir ilacının üreticisi Gilead Sciences, şirketinin, diğer şirketlerin ilacı uluslararası üretmesine izin vermek için anlaşma yaptığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2020 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2020 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüs tedavisinde kullanılacak Remdesivir için 5 şirkete izin

Koronavirüs tedavisinde kullanılan 'Remdesivir'in üreticisi Gilead Sciences,127 ülke için remdesivir üretmek üzere 5 ilaç üreticisi ile anlaştığını duyurdu. Web sitesinde yer alan bilgilere göre, Gilead'ın, Hindistan ve Pakistan merkezli üreticilerle anlaşmalar imzaladığı belirtildi.

Şirketlerin kendi fiyatlarını belirleyebileceğini söyleyen Gilead'a göre, anlaşmalar şirketlere ilacı çoğunlukla düşük ve düşük orta gelirli ülkelere dağıtmasına imkan veriyor.Üreticilerin, aynı zamanda şu an için Gilead'a telif ücret ödemek zorunda kalmayacakları, ancak Covid-19'u tedavi etmek ya da önlemek için başka bir ilaç ya da aşının onaylanması veya Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) uluslararası endişe halindeki halk sağlığı acil durumunun bittiğini ilan etmesi durumunda bunun değişebileceği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.