Hava Durumu

Koronavirüste "Dipten gelen dalga" tehlikesi

Avrupa ülkeleri koronavirüs salgınında ikinci dalga korkusu yaşarken uzmanlardan Türkiye için kritik bir uyarı geldi. "Dipten gelen dalga vaka sayısındaki düşüşü tersine çevirebilir".

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüste "Dipten gelen dalga" tehlikesi

Koronavirüsle mücadele devam ediyor. Tüm dünyada uzmanlar olası bir ikinci dalga için hazırlık yapıyor. Türkiye için ise durum daha riskli. Uzmanlar, "Dipten gelen dalga" tehlikesi olduğunu söylüyor.

Dipten gelen dalganın, sonbahar aylarında ortaya çıkacağı düşünülüyor. Uzmanlar yaz boyunca Anadolu'da kalan vatandaşların sohbaharda büyük şehirlere dönmesiyle bulaşının artacağı uyarısında bulunuyor.

Uzmanların ifadelerine göre, "Diyarbakır'da halaya katılan da, Karadeniz'de yayla şenliklerine giden de sonbaharda İstanbul'a, diğer büyük illere dönecek. İşte onlar, bulaşlarıyla gelecek."

Bu duruma dipten gelen dalga deniyor. Önlem alınmazsa sert bir dalgaya dönüşme ihtimali bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son yaptığı değerlendirmede, "Yeni vaka sayımız, son günlerdeki ortalamasında. İyileşen hasta sayımızla yeni vaka sayımız arasındaki fark düne yakın. Yoğun bakım, entübe ve riskli gruptaki hasta sayımız yaklaşık aynı düzeyde seyrettiği için vefat sayıları birbirine yakın gerçekleşiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.