Hava Durumu

Koronavirüsün 14 Şubat'a etkisi! Maske buketleri...

Koronavirüs salgını dünyaya sinsice yayılırken Sevgililer Günü'nde sadece çiçek göndermek yeterli olmayabilir. İşte bu sebeple bugün birçok kişi virüsün yayılmasına engel olmak için çiçek, çikolata yerine maske, dezenfektan, diş macunu ve sabun buketi yolladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüsün 14 Şubat'a etkisi! Maske buketleri...

Çin'de yeni tip Koronavirüs salgınında can kaybı dünya çapında bin bin 350'yi aştı. Virüs korkusu nedeniyle hastalığın ortaya çıktığı Vuhan da dahil olmak üzere başkent Pekin, Şanghay ve diğer büyük kentlerde insanlar mümkün olduğunca dışarı çıkmıyor. Zira bu korku Çinli çiftlerin sevgililer günü kutlama alışkanlıklarını da etkilemiş durumda.

Ülkedeki ölümcül salgın romantizmi tamamen durdurabilmiş değil. Bunun bir kanıtı da Çin'in popüler sosyal medya platformu Weibo'dan geldi. Bugün platforma 5 milyondan fazla aşk mesajı yağdı. Bazı kullanıcılar sevgilileri için özel mesajlar paylaşırken, 'herkesin bu sene uzak ilişki yaşadığı' esprisi de en çok beğenilen yorumlar arasında yer aldı.

Ülkedeki en yaygın online sipariş platformu Meituan Dianping'in verilerine göre, bu sene çifler birbirlerinin evlerine en çok maske buketi, dezenfektanlar ve koruyucu gözlük gönderiyor. Verilere göre ayrıca, 10 Şubat'tan itibaren üzerine güzel dilekler yazılmış maskeler de en çok satanlar arasında.

İkinci sırada ise mide ilaçları, sebze ve meyveler yer alıyor. Platforma göre ayrıca, evlerinden çıkmak istemeyen çiftler birbirlerine sık sık abur cubur paketleri yolluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.