Hava Durumu

Koronavirüsün çaresi 50 bin yıl öncesindeki kalıntılarda aranıyor!

Rusya'da bilim insanları, buzullarda 50 bin yıla kadar zarar görmeden bugüne ulaşmış hayvan fosillerinden alınan örneklerle tarih öncesi virüsleri tespit etmek için araştırma başlattı. Bilim insanlarının söz konusu araştırma için 50 farklı örnek topladığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2021 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2021 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüsün çaresi 50 bin yıl öncesindeki kalıntılarda aranıyor!

Rusya'nın doğusundaki Yakutsk kentindeki Yakutsk Devlet Üniversitesinden bilim insanları, buzullarda 50 bin yıla kadar zarar görmeden bugüne ulaşabilmiş ve ele geçirilen hayvan fosillerinden alınan örneklerle tarih öncesi virüsleri tespit etmek için araştırma başlattı.Bilim insanlarının, araştırma kapsamında bu hayvanlardan 50 farklı örnek aldıkları belirtildi.

Araştırmayı yürüten uzmanlardan Dr. Olesya Okhlopkova, "Rusya'da paleo-virolojinin gelişimine katkı sağlamayı mümkün kılacak paleo-virüsler bulmak istiyoruz" dedi. Araştırmanın amacının virüslerin geçirdiği evrimi incelemek olduğunu belirten bilim insanları, dünyada gelecekte ortaya çıkabilecek ve Covid-19 gibi salgına neden olabilecek virüslere de ışık tutabileceğini duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.