Hava Durumu

Köstebekle son yemek! Yanına sokulup...

İstanbul Kadıköy'de 2 ay önce silahla vurularak öldürülen İlhan Ünğan cinayetinde polis ilginç kamera görüntülerine ulaştı. Yakınına kadar sokulduğu Ünğan hakkında cinayetin azmettiricisi ve tetikçisine bilgiler aktarıp cinayete köstebeklik yaptığı belirlenen ve polis tarafından her yerde aranan Tolga Hakan Ceylan'ın, cinayetten kısa süre önce Ünğan ile yemek yeyip telefonundan konum atarak tetikçiye adres verdiği tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2019 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Köstebekle son yemek! Yanına sokulup...

Uyuşturucu baronu Zindaşti ile girdiği çekişmede Zindaşti'nin kızını öldürtmek ve uyuşturucu kaçakçılığı yapmak suçundan cezaevinde bulunan Orhan Ünğan'ın kardeşi İlhan Ünğan 9 Nisan günü Kadıköy Bağdat Caddesi'nde çocuklarının yanında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

İstanbul'un en kalabalık ve işlek caddelerinden birisi olan Bağdat caddesinde yaşanan cinayetsonrası harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, cinayetin tetikçisi olarak tespit ettiği Efkan Ö.ile kendisine gözcülük ve yardım eden Cem D.'yi olaydan kısa süre sonra yakalayıp gözaltına almıştı.

Yapılan araştırmalar ve cinayetin 2 failinden alınan ifadeler sonrasında, cinayeti para karşılığı gerçekleştirdiği belirlenen Efkan Ö.'nün tetikçi olduğunu, cinayet talimatının ise başkası tarafından verildiğini belirleyen polis, çalışmalarında İlhan Ünğan'la olaydan hemen önce bir kafede oturarak yemek yiyen olga Hakan Ceylan'in de tetikçiyle irtibatlı olduğunu tespit etti.

Teknik çalışmalarda tetikçi Efkan Ö. ile Tolga Hakan Ceylan'ın görüşme yaptığını belirleyen polis, İlhan Ünğan'ı tanımayan tetikçi Efkan Ö.'nün verdiği ifade ve bilgiler ışığında kendisine Tolga Hakan Ceylan'in bilgi ve istihbarat verdiğini tespit edince Ceylan'ıda yakalama çalışması başlattı.

Cinayetin köstebeği olarak Ceylan'ı arama çalışmalarını devam ettiren polis, cinayetin azmettiricisi olarak ise 8 ay önce tutuklu bulunduğu cezaevinden önce tahliye edilip, ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 2014 yılında kızı ve şoförü öldürülen uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti'nin olduğu bilgisine ulaştı. Çalışmalarda, Tolga Hakan Ceylan'ın uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'nin avukatı ile cinayetten 1 hafta önce İstanbul Adliyesi'nde görüştüğü ve görüşmeden kısa bir süre sonra avukatın yurt dışına kaçtığı bilgisine de ulaşan İstanbul Organize polisi, cinayetin kilit ismi olarak gördüğü Ceylan'ın izine ise bir türlü ulaşamadı.

Gürcistan'a kaçtığı değerlendirilen Ceylan'ın, cinayetten kısa süre önce irtibat halinde olduğu tetikçiye yer göstermek için konum attığını tespit eden polis, İlhan Ünğan ile bir aradaki görüntülerine de ulaştı. Polisin ele geçirdiği görüntüde Ünğan'ın, cinayete tanık olan 12 yaşındaki oğlu ve yakınlarının da bulunduğu masada köstebek Tolga Hakan Ceylan ile gülümseyerek samimi bir sohbet ettiği görülürken, kendisini yakalama çalışmaları devam ediyor. (MİLLİYET)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.