Hava Durumu

Kovid-19'a karşı aşı merkezi açıldı!

Almanya'nın Düsseldorf kentinde koronavirüse karşı toplu aşılama için aşı merkezi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2020 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2020 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kovid-19'a karşı aşı merkezi açıldı!

Almanya'nın Düsseldorf kentinde koronavirüse karşı toplu aşılama için aşı merkezi açıldı. Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) 21 Aralık'ta BioNTech ve Pfizer'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısının Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kullanımına onay vermesinin ardından aşılama kampanyası başladı. Almanya da diğer AB ülkeleri gibi tarihinin en büyük aşı kampanyasına bugün başladı. BioNTech-Pfizer ortaklığında geliştirilen aşılar, gezici sağlık ekipleri tarafından huzurevleri ile bakımevlerinde kalanlar ve bu merkezlerde çalışanlara yapılıyor. Daha sonra kendi evlerinde kalan 80 yaş üzeri kişiler aşı merkezlerine çağrılarak aşılama yapılacak.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinin başkenti olan Düsseldorf'da aşılama işlemi aşı merkezinde yapılan basın toplantısıyla başladı. Aşı merkezi olarak kullanılacak futbol sahasında yapılan basın toplantısında konuşan Düsseldorf Büyükşehir Belediye Başkanı Stephan Keller, "Bugün aşılama işlemi gezici ekipler tarafından yapılıyor. Az sayıda aşı elimize ulaştı, biraz daha sabırlı olmalıyız. Yakında elimize daha çok sayıda aşı geçecek ve bu merkezde aşı yapmaya başlayacağız" dedi.

"AŞI, YAŞAMIMIZI GERİ ALMANIN ANAHTARI"

Sağlık Bakanı Jens Spahn yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar 1,3 milyon doz aşı yapmayı planladıklarını dile getirirken, gelecek yıl her hafta 700 bin doz aşının dağıtımını yapmayı planladıklarını aktardı. 2021 yılının Mart ayına kadar 11 ile 13 milyon doz arası aşının yapılacağını açıklayan Spahn, "Bu aşı, pandemiyi yenebilmemiz açısından belirleyici bir anahtar. Yaşamımızı geri almanın anahtarı" dedi.

Yetkililer ise gelecek yılın ortalarına kadar Almanya'da toplu aşılama işleminin sona erebileceğini belirtti.

BİRÇOK ŞİRKETLE AŞI ANLAŞMASI YAPILMIŞ DURUMDA

Sağlık bakanlığının verdiği rakamlara göre Almanya BioNTech-Pfizer ile Moderna şirketinden toplam 136,3 milyon doz aşı alacak. Bunun yanı sıra bir diğer Alman şirketi Curevac'tan da toplam 62 milyon doz aşı alacak olan Almanya, AstraZeneca'dan 56,2 milyon, Johnson & Johnson'dan 37,25 milyon doz aşı alım anlaşması yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.