Hava Durumu

Kovid-19 antikorları hamilelik sırasında bebeğe de geçiyor

Uzmanlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi sonucunda bebeklerde aktif virüsün bulunmadığını, antikorun anneden plasenta yoluyla transfer edildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kovid-19 antikorları hamilelik sırasında bebeğe de geçiyor

Weill Cornell Tıp Bilimleri Enstitüsü'nden bilim insanlarının yaptığı araştırmada, New York'ta Kovid-19 hastalarının yoğun olarak görüldüğü hastanelerin birinde doğum yapan 88 kadına ait kan örnekleri incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda doğan bebeklerin yüzde 78'inin göbek kordonundan alınan kan örneklerinde antikor tespit edildi. ​Çalışmaya katılan kadınlarda, daha önce Kovid-19 ile enfekte olduklarını gösteren antikorlara rastlandığı ve bunların yüzde 58'inin asemptomatik olduğu bildirildi.

Antikorlar, plasenta yoluyla anneden bebeğe geçiyor

Uzmanlar, Kovid-19 testi sonucunda bebeklerde aktif virüsün bulunmadığına, antikorun anneden plasenta yoluyla transfer edildiğine işaret etti. Çalışmada, Kovid-19 ile semptomatik enfeksiyonu olan annelerin, asemptomatik olanlara göre daha yüksek antikor seviyelerine sahip olduğu kaydedildi. Araştırmanın ayrıntıları, Amerikan Kadın Hastalıkları ve Doğum (American Journal of Obstetrics and Gynecology) adlı dergide paylaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.