Hava Durumu

KOVID-19 aşısını çocuklarda deneyecekler!

İngiltere'de Oxford Üniversitesinin ilaç firması AstraZeneca'yla geliştirdiği koronavirüs aşısının klinik çalışmalarda ilk kez çocuklar ve gençlerde deneneceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2021 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2021 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KOVID-19 aşısını çocuklarda deneyecekler!

Oxford Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, COVID-19 aşısının 6-17 yaş arasındakilerde güçlü bir bağışıklık tepkisi oluşturup oluşturmadığını değerlendirmek için 300 gönüllü üzerindeki klinik denemelerin bu ay başlayacağı belirtildi. Açıklamada, çocuklar üzerinde ilk kez yapılacak klinik çalışmaların başkent Londra, Southampton ve Bristol kentlerinde bulunan Oxford Üniversitesi'ne ait merkezlerde sürdürüleceği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Oxford Üniversitesi Aşı Çalışmaları Grubu Baş Araştırmacısı Andrew Pollard, çocukların çoğunun COVID-19 salgınından etkilenmediğini ancak çocuklarda ve gençlerde aşıya bağışıklık yanıtı oluşturmanın önemli olduğunu aktardı. İngiltere Aşılama ve Bağışıklama Komitesi, daha önce yayımladıkları "aşılamada öncelikliler listesi"nde, 16 yaşın altındakilere aşının yapılmaması tavsiyesinde bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.