Hava Durumu

Kovid-19 kısıtlamalarının sona erdiği İspanya'da ilk haftasonu

İspanya'da koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan olağanüstü halin sona ermesinin ardından ilk haftasonu Barcelona'da meydanlara 9 binden fazla kişi akın etti. Polis, aşırı kalabalıklaşma nedeniyle grupları dağıttığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2021 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2021 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kovid-19 kısıtlamalarının sona erdiği İspanya'da ilk haftasonu

İspanya'da Kovid-19 nedeniyle 25 Ekim 2020'den bu yana uygulanan olağanüstü hal 9 Mayıs'ta sona erdi.

Ülkede olağanüstü hal döneminde uygulanan serbest dolaşım kısıtlamaları, gece sokağa çıkma ve misafirliğe gitme yasağı ile bar ve restoranlara getirilen müşteri kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından gelen ilk hafta sonunda binlerce kişi kendini eğlenmek için dışarı attı.

Sol koalisyon hükümetinin aldığı kararla olağanüstü hal uygulamasının yaklaşık 7 ay sonra sona ermesiyle Barcelona'da vatandaşlar, şehir merkezlerine ve sahillerde eğlenceler düzenledi.

İspanya polisi, pazar günü yaklaşık 9 bin kişiyi sosyal mesafe kurallarına uymadıkları için dağıttıklarını ve meydanları boşalttıklarını açıkladı.

Madrid'deki bir etkinlikte konuşan Kültür Bakanı José Manuel Rodríguez Uribes, gençleri sosyal mesafe kurallarına uymaya devam etmeye çağırdı. Uribes, "Kısıtlamayla yaşamış olmanın ve dışarı çıkma ihtiyacının ne anlama geldiğini biliyorum, ancak eğlenirken güvenlik önlemlerine saygı göstermeye devam etmenizi rica ediyorum" dedi.

Öte yandan, kısıtlamaların kalkmasıyla turizmde de hareketlenme kaydedildi. Güneydoğu tatil beldesi Benidorm'daki otel rezervasyonlarının yüzde 60' yükseldiği belirtildi.

İspanya Sağlık Bakanlığı'nın cuma günkü verilerine göre, salgının başından beri ülkede 79 bin 339 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybederken, toplam 3.6 milyon vaka kaydedildi. Nüfusun üçte birine ise en az bir doz Kovid-19 aşısı yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.