Hava Durumu

Kozmik odada casus avı

Askeri casusluk soruşturması kapsamında 16 ilde yeni bir gözaltı dalgası başladı. Baskın yapılan yerler arasında Jandarma Genel Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve GATA var. En dikkat çekici yer ise TSK'nın en kozmik birimi Özel Kuvvetler Komutanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2012 03:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2012 03:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kozmik odada casus avı
 İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'Askeri belgelerin ele geçirilmesi' (askeri casusluk) soruşturması kapsamında yeni bir gözaltı dalgası başladı. Geçen mayıs ayında İzmir'de başlatılan 'askeri casusluk soruşturması' kapsamında, arama yapılan yerler arasında Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, GATA ve TSK'nın kozmik birimi Özel Kuvvetler Komutanlığı da var.

16 İLDE 51 GÖZALTI KARARI

Soruşturma kapsamında 7'si İzmir'de, 14'ü Ankara'da olmak üzere 51 kişi hakkında da gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Gözaltı kararı bulunanlar arasında muvazzaf askerlerin de olduğu kaydedildi. Ankara'da hakkında gözaltı kararı verilen 14 kişinin Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve GATA'da görev yaptığı, aralarında emeklilerin de bulunduğu belirtildi.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NDA ARAMA

Aralarında Bursa, Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 16 ilde arama kararı çıkarıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, Ankara'da aralarında 28 Şubat soruşturmasını yürüten Mustafa Bilgili'nin de olduğu özel yetkili 6 Cumhuriyet savcısı, askeri noktalarda aramaları bizzat takip etti. Çok sayıda polis ve askeri personel ile adliyede görevli zabıt katipleri de görev aldı.

ASKERİ HAKİM ALBAY GÖZALTINA ALINDI

Ankara'daki evinde arama yapılan askeri hakim albay Ali Rıza Bildik gözaltına alındı. Bildik, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturma kapsamında Diyarbakır'da 1 albay, 1 yüzbaşı ve 1 üsteğmenin evlerinde ve görev yaptıkları yerlerde arama yapıldı.

Gemlik ve Bandırma’da 3 gözaltı
Gemlik ve Bandırma ilçelerinde adları öğrenilemeyen 3 subay gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, Gemlik Askeri Veteriner Okulu Eğitim Merkezi'nde görev yapan bir albayın makam odasında ve kaldığı askeri lojmanlarda ayrı ayrı arama yapıldı. Aynı saatlerde Bandırma 6'ncı Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda 2 yüzbaşının makam odaları ve kaldıkları lojmanlarda aramalar yapıldı.

HAVA ÜSSÜ'NDEN 2 YARBAY GÖZALTINA ALINDI

Bandırma Merkez Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’ne bağlı ekipler sabahın erken saatlerinde üste görevli yarbaylar M.P. ve E.K.'nin lojmanlarında arama yaptı. Çok sayıda dokümana el konulan aramalar sonrası M.P. ve E.K. de gözaltına alınıp İzmir'e götürüldü.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.