Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kremlin'den Dağlık Karabağ açıklaması

Moskova, Ermenistan'daki çalkantıya rağmen savaş sonunda imzalanan anlaşmaların uygulandığını açıkladı. Kremlin sözcüsü Peskov, Putin-Paşinyan görüşmesinde Rusya liderinin demokrasi mesajı verdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kremlin'den Dağlık Karabağ açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ermenistan'da yaşanan gelişmelerin ardından, Dağlık Karabağ anlaşmalarının uygulanmasına yönelik herhangi bir tehdit görmediklerini belirterek, "Ermenistan'daki gelişmelere rağmen, Dağlık Karabağ anlaşmalarının uygulanmasına devam edilmesi önemlidir." dedi.

Peskov, başkent Moskova'da, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa çağrısıyla birlikte yaşanan gelişmelere dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ermenistan'daki olaylar nedeniyle, Dağlık Karabağ'a ilişkin varılan anlaşmaların uygulanmasına yönelik herhangi bir tehdit görüp görmediklerine dair bir soruyu yanıtlayan Peskov, "Hayır, şu anda hepsi uygulanıyor. Ermenistan'daki gelişmelere rağmen Dağlık Karabağ anlaşmalarının uygulanmasına devam edilmesi önemlidir." dedi.

Paşinyan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünkü telefon görüşmesini değerlendiren Peskov, "Görüşmeye dair bizim tarafımızdan yayınlanan metni dikkatlice izlediyseniz, Putin'in Ermenistan'daki sorunların yasalar çerçevesinde çözülmesi lehine konuştuğunu görme fırsatınız olmuştur. Bu ifade çok önemlidir." diye konuştu.

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey askerler, dün Paşinyan'ın istifasını isteyen bir bildiri yayımlamış, Paşinyan ise bu adımı "darbe girişimi" olarak nitelendirerek destekçilerini sokağa çağırmıştı. Muhalefet de Genelkurmay Başkanı'nın çağrısına destek vermek için Erivan sokaklarında protestoya başlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.