Hava Durumu

Kremlin'den sürpriz açıklama

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret ettiğini ve Cumhurbaşkanı Beşar Esed ile görüştüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2020 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2020 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kremlin'den sürpriz açıklama

Kremlin'den yapılan son dakika açıklaması, gözlerin bir anda Şam'a çevrilmesine yol açtı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret ettiğini ve Cumhurbaşkanı Beşar Esed ile görüştüğünü söyledi.

Suriye temaslarıyla ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Vladimir Putin, havalimanından Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye grubunun karargâhına doğru yola çıktı, Şam'ın caddelerinden geçti" dedi.

"Karargahta Putin'i Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed karşıladı" diye devam eden Peskov, "İki lider, askeri yetkililerin ülkenin çeşitli bölgelerindeki durumla ilgili raporlarını dinledi" bilgisini verdi.

Daha sonra Rusya ve Suriye heyetleri arasında ikili görüşmelere geçildiğini aktaran Peskov, şöyle konuştu:

"Putin, Esed ile yaptığı görüşme sırasında, Suriye'nin devlet kimliğinin ve toprak bütünlüğünün geri kazanılması yolunda büyük bir mesafenin kat edildiğinin güvenle söylenebileceğini belirtti. Putin ayrıca yeniden tesis edilen barışçı yaşamın belirtilerinin Şam caddelerinde açıkça görülebildiğini dile getirdi."

Esed'in Putin'e ziyaretinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Peskov, şunları söyledi:

"Suriye Devlet Başkanı, Rusya'nın ve Rus askerlerin terörle mücadeleye ve Suriye'deki barışçı yaşamın yeniden tesisine yardımları için minnet duygularını ifade etti. Esed ayrıca Putin'in ve tüm Rus halkının Noel'ini içtenlikle kutladı."

Rusya Devlet Başkanı Putin, yarın İstanbul'da yapılacak 'TürkAkımı Projesi'nin açılış törenine katılacaktı. Putin'in, Türkiye'ye gelmeden önce Şam'ın başkentine yaptığı sürpriz ziyaret ve Suriye rejiminin başı Esed'le yaptığı görüşme dünya ajasları tarafından, 'acil' koduyla okuyucularına duyruldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.