Hava Durumu

Kremlin'den 'Türkiye'ye ikinci S-400' açıklaması!

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye'ye ikinci S-400 sevkiyatını yapmayı planladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kremlin'den 'Türkiye'ye ikinci S-400' açıklaması!

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de görüşmesinin ardından Yunan medyasına açıklamalarda bulundu.

Yunanistan ve Rusya arasındaki ikili ilişkiler ve liderlerin görüşmesinde duyurulan anlaşmaları değerlendiren Peskov, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 savunma sistemi aldığı için ABD'nin uyguladığı yaptırımları eleştirdi. ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlardan sonuç alamadığını savunan Peskov, "ABD'nin yaptırım oyunu oynamayı sevdiğini biliyoruz, her ne kadar hedeflerine hiçbir zaman ulaşamadıklarını da anlıyor olsak da" dedi.

Türkiye'nin bu yaptırımlara karşı taviz vermediğini ifade eden Peskov, ABD'ye eleştirilerini sürdürerek, "Tek bir ülkenin dahi görüşlerini değiştirmesine yol açamadılar. Ancak bizim politikamız çeşitli ülkelerle, özellikle de ortaklarımızla iş birliğine açık olmak" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'YE YENİ S400 SEVKİYATI

Peskov, Rusya'nın Türkiye'ye yeni bir S-400 savunma sistemi daha tedarik edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, "Türk ortaklarımızla belirli bir anlayışa sahibiz ve öyle umuyoruz. Öyle umuyoruz, evet" şeklinde yanıt verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.