Hava Durumu

Kreşler ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi

Kreşlerin açılacağı tarih Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile netlik kazandı. Bir süredir normalleşme süreci aşamalarının uygulandığı Türkiye'de yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Peki, alınan karardan biri olan kreşler ne zaman açılacak?

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kreşler ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi

Koronavirüs belirli ölçüde kontrol altına alınmasıyla birlikte normalleşme süreci aşamasına geçilme kararı alınmıştı. Bu kararlar birlikte 3 yaş grubu için belirli aralıklarla sokağa çıkma izni verilmiş, bazı illerde bulunan seyahat kısıtlaması kaldırılmış ve AVM'ler gerekli şartları yerine getirmek koşuluyla açılmıştı.

Normalleşme süreci aşamalarından biri de kreşlerin yeniden açılması olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının hemen sonrasında yaptığı açıklamada kreşlerin hangi tarihte açılacağını duyurdu.

KREŞLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir. Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK zaten daha önce yapmıştı. Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir." dedi.

Bu açıklamada yer alan ifadelere göre kreşler 15 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren yeniden açılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.