Hava Durumu

Kripto para piyasalarına 'Biden' darbesi

Bitcoin fiyatları geçtiğimiz hafta çarşamba gününden beri aralıksız değer kaybederken, ABD Başkanı Biden'ın yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı paketini onaylamasıyla en popüler kripto para biriminde satışlar derinleşti. Bitcoin'e diğer kripto paralar da eşlik etmeye başlarken; Bitci.com Araştırma Müdürü Mehmet Çoban ve Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü kripto para dünyasındaki son gelişmeleri ve olası beklentilerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2021 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2021 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kripto para piyasalarına 'Biden' darbesi

Bitcoin fiyatları yaklaşık 5 gündür değer kaybederken, geçtiğimiz bu 5 işlem gününde 69 bin ile 58 bin 610 Dolar arasında hareket etti. Bitcoin fiyatlarında özellikle dün başlayan ve bugün daha da derinleşen sert düşüşün en önemli sebebi; ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomi planının ilk aşamasını oluşturan yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı paketini onaylaması oldu. Kripto para sektöründe uzun süredir önemli bir tartışma konusu olan paketin içerisinde, kripto para vergi raporlama şartı da yer alıyor.

'BROKER' TANIMI GENİŞLETİLECEK

Biden'ın imzaladığı tasarıda en kritik konu broker tanımının genişletilmesi olacak. Geleneksel piyasalarda işlem yapan broker'lara benzer şekilde, kripto para piyasalarında işlem yapanlara da vergi raporlama şartı getirilecek. Ayrıca kripto para piyasalarının yanında 'madenci' gibi toplulukları da kapsaması bekleniyor. Bundan sonraki adımda IRS'in (Amerikan Gelir İdaresi) yasada yer alan maddeleri nasıl yorumlayacağı takip edilecek.

RİSK İŞTAHİ KRİPTO PARALARI DA ETKİLİYOR

Bu gelişmelerin yanında küresel ekonomide yaşanan gelişmeler risk iştahını baskılarken, bu durum kripto para piyasalarına da yansıyor. ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon rakamlarının yaklaşık 31 yılın en yükseği olmasına rağmen, ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksinin 10 yılın en düşük seviyesine gerilemesi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politikalarına yönelik güvensizliğin sinyalini veriyor.

KRİPTO PARA PİYASALARINDA SON DURUM

Bitcoin (BTC) fiyatları haftanın ikinci işlem gününde yaşanan sert satışlarla gerilerken, diğer kripto para birimleri de Bitcoin'e eşlik etmeye başladı. BTC, bugün içerisinde en yüksek 64 bin 26 dolar seviyesini, en düşük ise 58 bin 662 dolar seviyesini görürken; saat 13.48 itibarıyla yüzde 6,36 oranında düşüşle 59 bin 817 dolar seviyesinde hareket etti.

Dünkü kapanış fiyatına göre günlük düşünü yüzde 8'in üzerine taşıyan işlem hacmi en yüksek kripto para birimi olan Ethereum (ETH) fiyatları, bugün içerisinde 4 bin 587 dolar ile 4 bin 114 dolar arasında dalgalandı. ETH şu dakikalarda ise, yüzde 6,62 oranında düşüşle 4 bin 255 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.