Hava Durumu

Kuaför ve berberlere yüzde 40 zam yapıldı!

Koronavirüs salgını nedeniyle 1,5 aylık aradan sonra bugün itibarıyla yeniden hizmete başlayan berberler, yeni döneme zamlı başladı. Yüzde 40'a varan fiyat artışlarına giden berberler, salgından önce 25 liraya yapılan işlem için artık 35 lira ücret alacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2020 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kuaför ve berberlere yüzde 40 zam yapıldı!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta faaliyetlerine ara verilen berberler ve kuaförler, bu sabah itibariyle hizmete başladı. Berberlerin açılmasıyla gelen müşteriler hijyen kuralları kapsamında tıraşlarını oldu.

YÜZDE 40 ZAM

Ancak hizmet vermeye başlayan berber ve kuaförler, kapalı oldukları dönem içerisinde devlet tarafından destek almalarına rağmen, ücretlerde yüzde 40 zamlı tarife üzerinden fiyat almaya başladı.

BAŞKAN AÇIKLADI

Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları (TBKGU) Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, kuaför, berber ve güzellik salonlarının gelir kaybından dolayı 11 Mayıs 2020 pazartesi açılmaları itibarıyla yüzde 40 zam olacağını söyledi.

1. sınıf erkek berberlerine ait fiyat tarifesine göre; saç kesme 35 TL, sakal kesme 21 TL, saç sakal 50 TL olacak.

'15-20 DAKİKALIK ARAYLA HİZMET VERİLECEK'

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun da yürütülen çalışmaların detaylarını anlattı. İşletmelerde koltuklar arasında mesafe olacağını kaydeden Uzun, "3 koltuklu bir dükkanda 2 koltuk çalışacağız. 5 koltuk varsa 3 koltuk çalışacağız, Ortadaki koltuğu boş bırakacağız ve 2 metrelik mesafeler olacak. Tıraş 45 dakika sürüyorsa personel tıraş bitiminden sonra dışarıya çıkacak ve 15-20 dakika hava alacak" diye konuştu.

'MAALESEF ÖZELLİKLE HAVLU BULMAKTA ZORLANIYORUZ'

Salgın tedbirleri kapsamında koruyucu önlük ve kullan at havlu temini başlattıklarını da vurgulayan Yüksel, şöyle devam etti:

"Maalesef özellikle havlu bulmakta zorlanıyoruz. 10 günlük stok yaptık ama sonrası için sıkıntılı bir süreç olabilir. Koruyucu önlük sorununu ise tek kullanımlık boya önlükleri ile aşacağız."

Dükkanlarda kolonya, dezenfektan kullanımının en üst seviyeye çıkacağını, tek kullanımlık havlu ve önlüğünde ekstra maliyet anlamına geldiğini vurgulayan Uzun, "Şu aşamada hizmet bedelimize en az yüzde 30 zam yapmak zorundayız. Başka şekilde esnafımızın para kazanması ve evine ekmek götürme şansı yok. Biz de bu zammı istemezdik ama çaremiz kalmadı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.