Hava Durumu

Küçükyenice köyünün 25 yıllık gölet hasreti bitiyor

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı 16 kilometre uzaklıktaki Küçükyenice köyünün 25 yıllık gölet hasreti sona eriyor. Göletin faaliyete geçmesiyle 4 köy ve 108 hektarlık alan 2014 yılında sulu tarıma geçecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2012 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2012 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Küçükyenice köyünün 25 yıllık gölet hasreti bitiyor


Mudanya’nın Akköy, İpekyayla, Yaylacık ve Küçükyenice köylerinin kesiştiği noktada 108 hektarlık alanı sulu tarıma geçirecek olan 135 bin metreküplük su tutma kapasiteli göletin çalışmalarına başlandı. AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Küçükyenice köyündeki gölet inşaatında incelemelerde bulundu.

Küçükyenice muhtarının gayreti, Ak Parti’nin sıkı takibinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kahraman, göletin su hacminin 600 bin, tarımda kullanılacak faydalı su hacminin ise 865 bin metreküpe sahip olacağını söyledi. Yaklaşık bir milyon 500 bin TL’ye mal olan işin, gövde inşaatının 973 bin TL’ye ihale edildiğini kaydeden Kahraman, 2014 yılının Haziran ayında bitecek olan gölet inşaatındaki hedefimiz, 2013 yılında boru dağılımlarıyla birlikte tamamlayarak köylünün istifadesine sunmak olduğunu söyledi.

ALTINTAŞ KÖYÜNE DE GÖLET MÜJDESİ
Hedeflerinin su akan çukurları gölete çevirip, köylerin tamamını sulu tarımla tanıştırmak olduğunu belirten Kahraman, bugüne kadar Mudanya’da Çayönü köyü göletini tamamladıklarını, Çınarlı, Orhaniye, Yaylacık, Çekrice, Balabancık köylerini sulu tarıma ve damlama sulamaya geçirdiklerini, ayrıca gölet yapımı mümkün olmayan 7 köye sulama havuzu yaptıklarını kaydetti. 8 aydır fizibilitesi yürütülen Altıntaş, Göynüklü ve Güzelyalı’nın bir bölümünün de yararlanacağı alana gölet yapma hazırlığında olduklarını anlatan Kahraman, yaz sezonunda çalışmaların tamamlanması ardından sonbahara doğru özel idare kanalıyla bölgede inşaat çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Kahraman, ayrıca Yalıçiftlik, Esence ve Mesudiye köylerinde de su havzalarını araştırdıklarını sözlerine ekledi.

Küçükyenice Muhtarı Hasan Aslan ise, 25 seneden beri gölet yapımı için yemini olduğunu belirterek, “25 yıldır mücadelesini verdiğim gölet sözünü tuttum. Köylünün su hasreti bitiyor” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.