Hava Durumu

Kulüpler Birliği'nde yeni dönem!

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Olağan Genel Kurulu'nda 18 kulüpten 11'inin oyunu alan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, başkanlığa seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2012 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2012 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kulüpler Birliği'nde yeni dönem!
JW Marriott Otel'de yapılan olağan genel kurula, 15 kulüp, başkan düzeyinde katılırken, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor başkanları ile temsil edilmedi.

Yapılan oylamada 18 oyun 11'ini alan Ünal, vakfın yeni başkanı olurken, diğer aday Recep Mamur ise 7 oyda kaldı.

Ünal, olağan genel kurulun ardından yaptığı açıklamada, ''İki adayla çıktığımız seçimin ardından salondan birlik ve beraberlik havası içinde ayrıldık. Çünkü biz 18 takım, bize yakışanı yapmak durumundayız. Onursal başkanımız İlhan Cavcav'ın açılış konuşmasını yaptığı ve oy birliğiyle Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın divan başkanlığına getirildiği genel kurulda, şahsım ve arkadaşlarım göreve geldik. Oy veren ve vermeyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.

Seçimin Türk futboluna hayırlı olmasını dileyen Ünal, ''Şöyle bir gerçek var ki, dünya entegrasyonunu, futboldaki birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Projelerimiz, Sayın Başbakanımızın 18 statlık projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığımız'la iç içe...'' diye konuştu.

Avrupa Kulüpler Birliği'ni, 5-6 Temmuz tarihlerinde Türkiye'de ağırlamak istediklerini ifade eden Ünsal, şöyle devam etti:

''Dünyayla bütünleşeceksek, futboldaki pastayı büyüteceksek, marka değerini artıracaksak, futbol ailesindeki herkese önemli işler düşüyor. Avrupa Kulüpler Birliği, seçimli genel kurulunu Türkiye'de yapacak. Biz de ülkemize yakışır şekilde onları ağırlayacağız. Kulüpler Birliği'nin profesyonel komitelerini acilen hayata geçireceğiz. Türk futbolunun büyümesi ve taraftar eğitiminden, alt yapı hocalarına kadar birçok projeyi zamanla hayata geçireceğiz.''

Ünal, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksaldı'nın iyi bir sunum yaptığını belirterek, ''Kendisi bundan önce Avrupa'da bir çok görevde bulundu. Şu an FIFA'ya danışmanlık çalışması hazırlığı içinde. Onun yaptığı sunumdan da esinlenerek 'otolig' gibi kendi projelerimizi hayata geçireceğiz'' dedi.

Olağan genel kurulda gündem dışı tek maddenin görüşüldüğünü aktaran Ünal, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın, 15 Haziran Cuma günü bir duruşması olduğuna dikkati çekerek, ''18 Süper Lig takımı, her kulüpten bir temsilci olmak üzere, o duruşmaya katılma kararı aldık, sayın başkanın yanında olacağız'' diye konuştu.

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Onursal Başkanı İlhan Cavcav ise genel kurulun kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, şunları söyledi:

''Benim kurduğum bu vakıf başarılı oldu. Vakfımızı Avrupa'ya uyum sağlayabilecek bir çalışma içinde görüyor ve profesyonelliğe dönüş olarak kabul ediyoruz. Ebru Köksaldı'nın sunumundan etkilenmemek mümkün değil. Başkanlığa seçilen Halil kardeşimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.''


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.