Hava Durumu

Kurban Bayramı bu sene ne zaman? 2020 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Diyanet dini günler takvimi...

Yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklar şimdiden yapılmaya başlandı. Her yıl Hicri takvime göre Zilhicce ayında kutlanan Kurban Bayramı'nın bu sene hangi güne denk geldiği ve bayram tatilinin kaç gün olduğu merak ediliyor. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün sürecek? İşte 2020 Diyanet dini günler takvimi...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2020 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2020 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kurban Bayramı bu sene ne zaman? 2020 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Diyanet dini günler takvimi...

Her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı için hazırlıklar sürüyor. Birçok kişi tatil planlarını şimdiden yapmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2020 Dini günler takvimine göre, bu sene Kurban Bayramı 1. günü 31 Temmuz 2020 tarihine denk geliyor. İşte 2020 Diyanet dini günler takvimi ve Kurban Bayramı hakkında bilgiler...

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?
Kurban bayramı tatili için resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak bayram Cuma günü başlayacak ve Pazartesi günü sona erecek. Tatilin 4 gün sürecek bayramın süresi ile kısıtlı olması bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI AREFESİ - YARIM GÜN - 30 TEMMUZ PERŞEMBE

KURBAN BAYRAMI - 1. GÜN - 31 TEMMUZ CUMA

KURBAN BAYRAMI - 2. GÜN - 1 AĞUSTOS CUMARTESİ

KURBAN BAYRAMI - 3. GÜN - 2 AĞUSTOS PAZAR

KURBAN BAYRAMI - 4. GÜN - 3 AĞUSTOS PAZARTESİ

2020 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

KURBAN İBADETİNİN MAHİYETİ VE HÜKMÜ NEDİR?

Sözlükte yaklaşmak, Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah'a yaklaşmak ve O'nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.

Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk'a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk'a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir. Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.