Hava Durumu

"Kurban Bayramı'nda Bursa'da hayvan sıkıntısı yaşanmayacak"

Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, mevcut hayvan varlığıyla Bursa'da Kurban Bayramı'nda bir sıkıntı yaşamayacaklarını belirterek, ilde 80 bini keçi 472 bin 467 küçükbaş, 201 bin 288 de büyükbaş hayvan bulunduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Kurban Bayramı'nda Bursa'da hayvan sıkıntısı yaşanmayacak"

Yıldız, kurumda düzenlenen değerlendirme toplantısında, Bursa'ya sanayinin gelmesinin tarıma olumsuz etki ettiğini belirterek, bunun yıllar geçtikçe sürdüğünü kaydetti.

Dünyadaki stratejik ürünlerin başında silah ve enerjinin geldiğini, bir diğerinin de gıda olduğunu aktaran Yıldız, şöyle devam etti:

"Eğer gıdanız varsa, kendi kendinize yetiyorsanız bağımsız bir ülkesiniz. Eğer gıdanız yoksa, size yetmiyorsa bağımsız bir ülke olmaktan çıkarsınız. Bugün ülkemizde, ulaşamayacağımız hiçbir tarımsal ürün yok, hepsine ulaşabiliyoruz. Fiyat olarak pahalı olduğunu iddia edenlere de şaşıyorum, hiç de pahalı değil. Bugün Avrupa'da karpuz, kavun dilimle, meyve taneyle alınıyor ve bizden çok daha pahalıya yiyorlar. Biz burada çuvalla meyve alıyoruz. Bir şeyi ucuzlatmak demek onun çöpteki miktarını artırmak demektir. Bugün Türkiye'de israf edilen tarımsal ürünlerimiz, bir Türkiye'yi daha rahatlıkla bakacak durumdadır."

Yıldız, Kurban Bayramı'nda Bursa'da hayvan sıkıntısının yaşanmayacağını dile getirerek, "Bursa olarak, kurbanlık konusunda elimizdeki mevcut hayvan varlığımızla sıkıntı yaşamayacağız. Bursa'da 80 bini keçi 472 bin 467 küçükbaş, 201 bin 288 de büyükbaş hayvanımız mevcut." diye konuştu.

Gıda güvenliğinin her zaman için önemli olduğuna da değinen Yıldız, şöyle konuştu:

"Gıda güvenliği ramazan ayı dolayısıyla daha da önemli. Ekiplerimizle fırın ve unlu mamul yapılan iş yerlerinde denetim yaptı. Bursa'da 26 bin civarında gıda işletmecisi var. 2017 yılı itibarıyla 44 bin 202 denetim yapıldı. Her işletmeyi yılda en az bir defa denetliyoruz. Bazı işletmelerin risk analizine göre, birden fazla denetliyoruz. Türkiye'de en çok denetim yapan üçüncü iliz. Ramazan boyunca da denetimlerimizi hızlandıracağız. En iyi denetçi, bilinçli gıda güvenliğini önemseyen, sağlıklı gıda tüketmek için çaba sarf eden tüketicimizdir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.