Kurban eti nasıl saklanmalı?
Kurban Bayramı sonrası etler buzdolaplarında muhafaza edilecek. Peki etlerin doğru muhafaza edilme yöntemi nedir? Et buzlukta ne kadar süre ile kalır? Tüketmek için en doğru zaman ne zaman ve kurban eti nasıl saklanır? İşte uzman görüşleri ve kurban eti saklama yöntemleri...
YAŞAM , 31 Temmuz 2020 Cuma, 14:28
Kurban eti nasıl saklanmalı?

Kurban Bayramı geldi. İlk günden itibaren kurbalıklar kesilecek. Etler dolapta muhafaza edilecek. Uzmanlara göre et buzluğa girmeden önce buzdolabında dinlendirilmeli.

KURBAN ETİ NASIL SAKLANMALI?

Peki dondurucuya giren et ne şekilde ve ne kadar süre ile saklanmalı? Buzluktaki et bozulur mu? Bozulduğu nasıl anlaşılır? Buzluktan çıkan et nasıl çözülmeli?

Derin dondurucuya atılacak olan et büyük parçalarda atılmamalı. Yemeğe göre posiyonluyarak mümkünse br buzdolabı poşeti içerisine yerleştirilmeli.

Buzdolabında saklanan et de 3 en fazla 4 ay içerisinde tüketilmeli.

Buzdolabının derin dondurucu olmayan kısımlarında saklanan etse 2 yada 3 gün içerisinde mutlaka tüketilmeli.

Eti çözdürürken de güneşin altına veya güneş gören bir yere değil buzdolabının normal kısımlarına geçerek çözdürmek etin sağlığını koruyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR