Hava Durumu

Kurtarma-13 römorkörü Çanakkale Boğazı'na uğurlandı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü filosuna dahil edilen Kurtarma-13 römorkörü, İstanbul Boğazı'nda düzenlenen su gösterisi ile görev yeri Çanakkale Boğazı'na uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2021 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kurtarma-13 römorkörü Çanakkale Boğazı'na uğurlandı

Kocaeli'de inşa edilen 32 metre uzunluğunda, 498 groston ağırlığında ve 82,44 ton çeki gücüne sahip Kurtarma-13 römorköründe 8 personel görev yapacak.

İstanbul Boğazı'nda görevli römorkörler ve kurtarma botları da yaptıkları su gösterisi ile Kurtarma-13'ü Çanakkale Boğazı'na uğurladı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şöyle denildi:

"Türk boğazları bölgesinde ve deniz yetki alanlarında seyir, can, mal ve çevre emniyeti için 7/24 çalışan kuruluşumuz filosuna dahil olan Kurtarma-13 isimli römorkörümüzü görev yeri olan Çanakkale Boğazı'na uğurladık."

Kurumun hizmet binasının yer aldığı Beylerbeyi önlerinde düzenlenen uğurlama töreninde, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, Kurtarma-13 römorkörü personeline hitaben telsizle yaptığı anonsta, "Hoş geldiniz. Gemimiz hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza, bela vermesin inşallah. Allah selamet versin" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.