Hava Durumu

Kürtlere yönelik katliam doğrulanırsa...

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Suriye'de El Kaide bağlantılı olduğu iddia edilen El Nusra örgütü tarafından sivil Kürtler'e yönelik katliam yapıldığı iddiaları üzerine, Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi'nden iddiaların araştırılması için Suriye'ye heyet gönderilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2013 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2013 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kürtlere yönelik katliam doğrulanırsa...

Barzani, iddiaların doğru olması halinde tüm olanaklarını Suriye Kürtleri için seferber edeceklerini söyledi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanlığı internet sitesinde yer alan ve Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesine 2 gün önce gönderilen Mesut Barzani'nin mesajında, Suriye'de Kürtler'in yaşadığı ve Rojava (batı) denilen bölgede sivil Kürtler'e yönelik yapıldığı öne sürülen katliamların araştırılması için özel bir komite kurulmasını istedi.

Barzani mesajında, şöyle dedi: "Bir süreden beridir, bazı siyasi ve haber merkezlerinde teröristler tarafından Batı Kürdistan'da Kürtler'e karşı cihat ilan edildiği ve katliamlar yapıldığı, El Kaide'ye bağlı teröristlerin sivil ve masum halka saldırılar yaptığı, Kürt kadın ve çocukların başlarını kestiği yönünde haberler yayınlanıyor. Gerçeklerin açığa çıkması ve bu haberlerin doğruluğunu araştırmak için Batı Kürdistan'a gidecek bir özel komite oluşturulmasını istiyorum. Eğer bu bilgiler doğrulanırsa, masum Kürt vatandaşları, kadın ve çocuklar ölümcül saldırılar, baş kesilmesi ve terör altında ise, o zaman Kürdistan Bölgesi, Batı Kürdistan'daki suçsuz Kürt vatandaşlar, kadın ve çocukların korunması için tüm olanaklarını devreye koyacaktır"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.