Hava Durumu

Kuruluş Destanı Osmangazi sahnesinde

Osmangazi Belediye Tiyatrosu sezonu muhteşem bir oyunla kapattı. Kayı Boyu’nun Anadolu’ya gelişinden Osman Gazi’nin ölümüne kadarki dönemin modern dans ve otantik müziklerle anlatıldığı “Şahin’in Yurdu; Osmangazi” oyunu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2012 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2012 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kuruluş Destanı Osmangazi sahnesinde

2011-2012 sezonu boyunca farklı oyunları Bursalılarla buluşan Osmangazi Belediye Tiyatrosu perdelerini anlamlı bir oyunla kapattı.


Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminin otantik müzikler eşliğinde modern danslarla anlatıldığı oyun, tiyatroseverlerden de tam not aldı. Kalabalık oyuncu kadrosu ile dikkati çeken oyunda kullanılan kıyafetler ve aksesuarlar da büyük ilgi topladı. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı oyunda özellikle Bursa kuşatmasının anlatıldığı sahnelerde coşku doruğa ulaştı.

Nurdan Özgür’ün kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini Bora Özkula yaparken, koreografisini ise İbrahim Ulutaş üstlendi. Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sanat Toplulukları’nın da tam destek verdiği oyuna folklor ekipleri, mehter takımı ile sema grupları üyeleri de renk kattı.

Yaklaşık iki buçuk saat süren oyunun bitmesiyle birlikte salonu dolduran yüzlerce seyirci, tiyatro ekibini dakikalarca ayakta alkışladı.

Oyunda emeği geçenlere Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar adına çiçek takdim edilirken, Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Bora Özkula da katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti.

Ekim ayında sezonu açmaya hazırlanan Osmangazi Belediye Tiyatrosu, önümüzdeki yıl da Kanaviçe, Duvarların Ötesi ve Şahin’in Yurdu; Osmangazi oyunlarıyla Bursalılarla buluşmaya devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.