Hava Durumu

Kütüphane üye sayısı 4.5 milyonu buldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kütüphaneleri yediden yetmişe herkesin her zaman ulaşılabileceği hale getirdiklerini belirterek "Geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla halk kütüphanelerimizin üye sayısı 4.5 milyonu bulurken kütüphanelerimizden hizmet alan kullanıcı sayısı da 31 milyonu geçti" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2021 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2021 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kütüphane üye sayısı 4.5 milyonu buldu

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleşen 57. Kütüphane Haftası Açılış ve Ödül Töreni"ne Oktay'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katıldı. Bu yıl Kütüphaneler Haftası'nın temasının "Çağları Aşan Söz" olduğunu hatırlatan Oktay, insanoğlunun sözünü kil tablete, taş tablete, papirüse, parşömene, kağıda ve nihayetinde elektronik tablete işleyerek çağları aştığını belirtti.

Oktay, Millet Kütüphanesi'ni de salgın kısıtlamalarına rağmen şimdiye kadar çoğunluğu gençlerden oluşan 350 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, "readturkey.gov.tr" adresinden hizmet verecek Türkiye'nin ilk çevrim içi uluslararası edebiyat ve yayıncılık tanıtım portalının kısa süre içinde kullanıma açılacağını bildirdi. Ersoy, "Kütüphaneleri sadece işimiz düşünce gidilecek kurum kimliğinden çıkarmak gayretindeyiz. Kütüphaneler, raflardan veya kitaplardan ibaret bir bina değil, yaşam alanı olmalı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.