Hava Durumu

Kuzey Kore: Artık birçok ülke, Biden yönetimi tarafından üretilen hileyi görüyor

ABD ile Güney Kore arasındaki balistik füzelerinin gelişimini sınırlayan anlaşmanın sonlandırılmasıyla ilgili olarak Kuzey Kore medyasında yer alan açıklamada, "Artık birçok ülke, Biden yönetimi tarafından üretilen hileyi görüyor" ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2021 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2021 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kuzey Kore: Artık birçok ülke, Biden yönetimi tarafından üretilen hileyi görüyor

ABD ile Güney Kore arasında 21 Mayıs'ta gerçekleştirilen zirvede, Güney Kore füzelerinin uçuş menzili ve savaş başlığı ağırlığı üzerindeki tüm kısıtlamaların sona erdirilmesine karar verilmişti.

Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yayınlanan bir makalede ise, ABD 'diyalog vurgusuna rağmen çatışmayla meşgul olmakla' eleştirildi ve "DPRK'nın öz savunma için aldığı önlemleri BM 'kararlarının' ihlali olarak damgalayan ABD, müttefiklerine sınırsız füze geliştirme hakkı veriyor. Diyalog sözüne rağmen çatışmayla meşgul" denildi.

'Herkes hileyi görüyor'

Japonya merkezli bir Koreli yazar olan Kim Myong-chol'a ait makalede ayrıca, "Fesih adımı, ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik düşmanca politikasının keskin bir hatırlatıcısıdır. Artık birçok ülke, 'pragmatizm' ve 'esneklik' adı altında Biden yönetimi tarafından üretilen hileyi görüyor" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.