Hava Durumu

Lady Diana'dan sonra Michael Jackson şoku! Ölümünün sebebi

BBC'nin Prenses Diana ile röportaj yapabilmek için sahte belge düzenlediğinin ortaya çıkmasının ardından, BBC muhabiri Martin Bashir hakkında bir iddia daha ortaya atıldı. 51 yaşında ölen pop star Michael Jackson'ın yeğeni Taj Jackson da amcasının 2003'te Bashir ile yaptığı röportajdan söz etti

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2021 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2021 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lady Diana'dan sonra Michael Jackson şoku! Ölümünün sebebi

BBC'nin Prenses Diana'yla 1995 yılında yaptığı ve Panorama adlı programda yayınlanan röportajın nasıl alındığına dair bağımsız soruşturmada kurum suçlu bulunmuştu. Eski yargıç John Dyson'ın yürüttüğü soruşturmaya göre, BBC muhabiri Martin Bashir, kraliyet ailesinin Prensesi izletmek için bazı kişilere ödeme yaptığını gösteren sahte banka hesap özetleri hazırlatıp bunları hem Diana hem de kardeşi Charles Spencer'a göstermişti.

Böylece Bashir, Diana ve kardeşinin güvenini kazanarak röportajı alırken o dönem haber müdürü olan eski BBC Genel Müdürü Tony Hall ise olayın üstünü örtmüştü.

RÖPORTAJDAN 2 YIL SONRA HAYATINI KAYBETTİ

Prenses Diana, meşhur röportajında başka biriyle ilişki yaşadığını kabul etmiş ve tahtın varisi Prens Charles ile olan evliliğine ilişkin detaylar vermiş, evliliğinde üç kişi - kendisi, Prens Charles ve uzatmalı metresi Camilla Parker-Bowles- olduğunu dile getirmişti. Evliliği 1996 yılında Kraliçe 2. Elizabeth'in talebiyle sona eren Prenses Diana, Ağustos 1997'de Fransa'nın başkenti Paris'te trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

ŞİMDİ DE MICHAEL JACKSON İDDİALARI

Geçen hafta sonuçlanan soruşturmada, Bashir'in söyleşiye ikna etmek için Diana'yı sahte evraklarla kandırdığı belirlenince BBC özür dilemişti. 1997'de hayatını kaybeden Prenses Diana'nın ailesinden sonra 2009'da 51 yaşında ölen pop star Michael Jackson'ın ailesi de Bashir'den şikayetçi. Jackson'ın yeğeni Taj Jackson, amcasının 2003'te Bashir ile yaptığı röportajda 'manipüle edilmiş görüntülerin' kullanıldığını öne sürdü.

"ÖLMESİNİN ANA NEDENLERİNDEN BİRİ"

Taj Jackson, "Bashir'in manipüle edilmiş görüntüleri ve etik olmayan gazeteciliği, amcam Michael Jackson'ın ölmesinin ana nedenlerinden biri. Amcamı da kandırdı. O röportajın ardından açılan cinsel istismar davası amcamı yıktı. Röportajı yayımlayan İngiliz ITV özür dilesin" dedi.

Michael Jackson'ın Bashir ile röportajında çiftliğinde kalan çocuk ile uyumasını savunarak "Yatağınızı biriyle paylaşmak sevgi dolu bir durum" demesi cinsel istismar iddialarını artırmıştı. Röportajdan iki yıl sonra hakkında cinsel istismar davası açılan Michael Jackson, ilaç kullanımına bağlı zehirlenmeden hayatını kaybetmişti.

Kasım 2015'te Panorama programında yayımlanan Di röportajının 22.8 milyon seyirciye ulaşması sayesinde ünlenen Bashir (58), ardından ABD kanallarında yüksek profilli kariyer yaptı, Michael Jackson gibi şöhretlerle röportajlar gerçekleştirdi, daha sonra BBC'ye din editörü olarak geri döndü. Dyson'ın raporunu sunmasına saatler kala da sağlığının bozukluğunu gerekçe göstererek istifa etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.