Hava Durumu

Lavrov, Batı'yı Belarus'u şeytanlaştırmaya son vermeye çağırdı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Batı ülkelerini Ryanair uçağının Minsk'e acil indirilmesi kararıyla ilgili olarak Belarus'u şeytanlaştırmaya son vermeye çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2021 22:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2021 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lavrov, Batı'yı Belarus'u şeytanlaştırmaya son vermeye çağırdı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı ülkelerine Ryanair uçağının Minsk'e acil inişiyle ilgili olarak Belarus'u şeytanlaştırmaya son vermeleri çağrısı yaptı. Başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan Lavrov, "Moskova'nın resmi olarak defalarca beyan ettiği şeyi bir kez daha teyit etmek istiyorum. Batı'nın hoşlanmadığı insanları şeytanlaştırmaktan vazgeçmeleri talebimizde ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Belarus yetkilileri, olaydan sonraki ilk dakikalardan itibaren şeffaflığa, açık soruşturmaya, ilgili uzmanların kabulüne, gerekli tüm bilgi ve materyallerin sunulmasına hazır olduklarını açıkça ifade ettiler. Bu bilgilerin bir kısmını da zaten tek taraflı olarak yayınladılar" dedi.

Yunanistan'dan Litvanya'ya giden Ryanair'e ait 123 yolcu taşıyan uçak, bomba ihbarı yapıldığı iddiasıyla Belarus hava sahasındayken acil iniş yapmıştı. Belarus'un başkenti Minsk'e indirilen uçaktaki yolcular arasında bulunan ve terör olaylarına karıştığı gerekçesiyle aranan Nexta ve Belarus Golovnogo Mozga Telegram kanallarının kurucusu Roman Protaseviç ve kız arkadaşı Rusya vatandaşı Sofiya Sapega gözaltına alınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.